Huurbetaling

Heeft u vragen over uw huurbetaling? U kunt op diverse manieren uw huur betalen. Hieronder leest u hoe u uw huur kunt betalen. Of lees de brochure 'betalen zonder omkijken' voor meer informatie. Ook geven wij een advies over het voorkomen van huurachterstand.

Huur betalen

Als huurder dient u maandelijks huur te betalen. Woonvizier rekent erop dat u de huur betaald hebt voor de eerste van de maand. Er is een aantal manieren om de huur te betalen:

  • Betalen met Ideal via 'Mijn  Woonvizier'

Als u een account heeft aangemaakt op 'Mijn Woonvizier', heeft u inzicht in al uw gegevens en dus ook uw huurbetalingen.  U weet dan precies hoe u ervoor staat. Nog geen account aangemaakt? Klik dan in rechtsbovenin op 'Mijn Woonvizier' en maak een account aan.  

  • Automatische incasso

Dit is de eenvoudigste manier om uw huur te betalen. U geeft éénmalig een machtiging aan ons af. De huur wordt dan maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, automatisch van uw bankrekening afgeschreven. 

  • Betalen per kas

Betaalt u liever per kas? U kunt dan vóór de eerste van de maand op ons kantoor aan de Middelmeede 40 in Made terecht. Wij geven de voorkeur aan een pinbetaling. 

Huurachterstand

U heeft de huur niet betaald. Het kan iedereen een keer overkomen. Vergeten of even niet voldoende geld op uw rekening. Betalingsproblemen zijn te voorkomen. Wij geven u snel een geheugensteuntje in de vorm van een betalingsherinnering bij een betalingsachterstand. Wanneer u in betalingsproblemen dreigt te komen, adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. U kunt ons bellen of het bespreken tijdens een persoonlijk gesprek. Dat laatste is prettig. Wij zoeken dan samen met u naar mogelijkheden om een goede regeling te treffen of we kijken met u naar een andere oplossing.

Budgetcoaches en Schuldhulpverlening

Er zijn diverse instanties die kunnen helpen om problematische schulden te voorkomen of op te lossen. In samenwerking met de gemeente en Surplus zijn wij het project Budgetcoaches gestart. Budgetcoaches ondersteunen u om uw financiën weer op orde te krijgen. Zij helpen u om achterstanden in kaart te brengen en met partijen afspraken te maken om de achterstand te betalen. Als u problemen heeft om uw huishoudboekje op orde te krijgen en u heeft betalingsproblemen, trek dan aan de bel. Wij zijn blij met het signaal en kunnen samen met u kijken naar de beste oplossing voor u. Met deskundige hulp op het gebied van schuldhulpverlening zijn er vaak oplossingen te vinden voor grote financiële problemen. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u contact opnemen met afdeling Wonen 0162 - 67 98 21.