Huurprijs

De huurprijs van een woning is opgebouwd uit verschillende onderdelen. 

  • Netto (kale) huurprijs

Dit is de huur zonder bijkomende servicekosten. De huur betaalt u voor de woning. De huurprijs wordt berekend aan de hand van woningwaarderingpunten. Het woningwaarderingssysteem (puntensysteem) geeft de kwaliteit van een huurwoning in punten weer. Op de website van overheid vindt u meer informatie over het puntensysteem. 

  • Servicekosten

U betaalt naast de netto (kale) huurprijs ook een bedrag aan servicekosten. Deze kosten gebruiken wij om uw woning of woongebouw te beheren. In uw huurovereenkomst kunt u vinden welke servicekosten u betaalt.  

Voorbeelden van servicekosten zijn:

  • kosten voor het schoonmaken voor de algemene ruimten
  • kosten voor een glasverzekering

Servicekosten zijn onder te verdelen in verrekenbare en niet verrekenbare kosten.

  • Verrekenbare servicekosten

Dit zijn kosten voor gas, water en elektra voor algemeen gebruik. Ook zijn dit kosten voor het wassen van ramen en schoonmaak van algemene ruimten. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Elk jaar worden de servicekosten afgerekend. De betaalde servicekosten worden vergeleken met de daadwerkelijke betaalde kosten. Het maandelijkse voorschotbedrag kan dan ook worden aangepast.

  • Niet verrekenbare servicekosten

Deze kosten betaalt u voor diensten van Woonvizier. Dit is de glasverzekering en bij appartementencomplexen ook administratiekosten en algemeen onderhoud.  

Precies weten wat u betaalt?

Als u een account heeft aangemaakt op 'Mijn Woonvizier', heeft u inzicht in al uw gegevens en dus ook de huurprijs van uw woning. Heeft u nog geen account aangemaakt, klik dan in de rechterkolom op 'Mijn Woonvizier' en maak een account aan. Voor hulp bij het aanmaken van een account kunt u ons ook bellen.