Ga naar de inhoud
Geschillencommissie

Heeft u een officiële klacht bij Woonvizier ingediend en onze klachtenprocedure doorlopen? Maar is uw klacht na 6 weken niet opgelost of bent u het niet eens met de oplossing? Dan spreken we niet meer van een klacht maar van een geschil.

U kunt uw klacht dan voorleggen aan de Geschillencommissie. Woonvizier is aangesloten bij de Stedelijke Geschillencommissie Breda (SGB). Dit is een onafhankelijke commissie, die geschillen behandelt van aangesloten woningcorporaties. Deze commissie behandelt klachten waarvan u vindt dat Woonvizier deze niet goed heeft opgelost. De commissie is er voor alle bewoners van Woonvizier. Ook als u de huur net heeft opgezegd.


Werkwijze van de Geschillencommissie


Heeft u een klacht over Woonvizier? Dan doorloopt u de volgende stappen:

  • Stap 1. Informeer Woonvizier eerst schriftelijk over uw klacht. Woonvizier behandelt uw klacht volgens onze klachtenprocedure. Is uw klacht na 6 weken niet opgelost of bent u het niet eens met de oplossing? Dan spreken we niet meer van een klacht maar van een geschil. 

  • Stap 2. Heeft u stap 1 doorlopen en bent u niet tevreden met de uitkomst? Dan kunt u de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie. Woonvizier is aangesloten bij de Stedelijke Geschillencommissie Breda. Naast klachten van Woonvizier behandelt deze Geschillencommissie ook klachten over Klik voor Wonen, Laurentius, WonenBreburg, Alwel en Thuisvester.  Als u een klacht indient bij de Geschillencommissie, doorloopt u eerst een vragenlijst. Met behulp van deze vragen controleert de Geschillencommissie of uw klacht in behandeling kan worden genomen. Kan uw klacht niet in behandeling worden genomen? Dan krijgt u advies wat u moet doen. 

  • Stap 3. Heeft u de klacht ingediend bij de Geschillencommissie? Dan ontvangt u direct per e-mail een bevestiging. Ook ontvangt u een inlogcode en wachtwoord om de klacht online te volgen.

  • Stap 4. Als de Geschillencommissie uw klacht in behandeling neemt, vraagt zij een schriftelijke reactie van Woonvizier. Ook wordt een hoorzitting gepland, waarvoor u en Woonvizier beide worden uitgenodigd.

  • Stap 5. Zodra de Geschillencommissie de reactie van Woonvizier heeft ontvangen, wordt u daarover geïnformeerd.

  • Stap 6. Als de Geschillencommissie uw klacht in behandeling heeft genomen, krijgen beide partijen (bewoner en Woonvizier) de kans om de klacht mondeling toe te lichten. Dit noemen we een hoorzitting. Ook kunt u tijdens de hoorzitting reageren op de schriftelijke reactie van Woonvizier. De hoorzitting is niet openbaar, maar u kunt zich wel door een gemachtigde of deskundige laten bijstaan.

    Wilt u zich door iemand laten bijstaan? Dan moet u de naam van de door u gemachtigde of deskundige aan de Geschillencommissie doorgeven voordat de hoorzitting plaatsvindt. De hoorzitting vindt plaats in Breda. Aan het einde van de zitting geeft de Geschillencommissie aan of zij voldoende informatie heeft om over uw klacht een oordeel te geven. De Geschillencommissie kan ook aangeven dat zij meer informatie nodig heeft of dat nader overleg tussen partijen gewenst is. Soms komen partijen tijdens de zitting alsnog tot een oplossing.

  • Stap 7. Binnen vier tot zes weken na de hoorzitting ontvangt u de uitspraak van de Geschillencommissie. De uitspraak van de Geschillencommissie is een bindend advies aan het bestuur van de woningcorporatie. In de meeste gevallen neemt het bestuur het advies van de Geschillencommissie over.

  • Stap 8. Binnen één maand beslist het bestuur van Woonvizier of zij het bindend advies van de Geschillencommissie overneemt. Woonvizier informeert u en de Geschillencommissie hierover.

Hoe kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie? 

Heeft u een klacht over Woonvizier en komt u er met Woonvizier niet uit? Klik dan hier om uw klacht voor te leggen aan de Geschillencommissie. Of ga naar de website van de Stedelijke Geschillencommissie Breda en kies voor Dien een klacht in. Kies vervolgens voor Woonvizier en tot slot kiest u voor Doorgaan als nieuwe gebruiker als dit voor u de eerste keer is dat u het geschil wilt indienen. Kies voor Inloggen als u het het geschil al eerder heeft ingediend bij de Geschillencommissie. 


Behandelt de Geschillencommissie alle klachten?  

Nee. Een klacht wordt pas door de Geschillencommissie in behandeling genomen als u aan de voorwaarden heeft voldaan. Daarom stelt de commissie u eerst een aantal vragen als u een klacht bij de Geschillencommissie wilt indienen. U ziet dan meteen of de Geschillencommissie het geschil in behandeling kan nemen. 

Belangrijk is dat u uw klacht eerst schriftelijk heeft gemeld bij Woonvizier. Ook moet u in het bezit zijn van een schriftelijke reactie van Woonvizier, die niet ouder dan 3 maanden is. Ontbreken deze stappen, dan kan de Geschillencommissie uw verzoek niet in behandeling nemen.

Klachten over de jaarlijkse huurverhoging, de huurprijs, de servicekosten of kosten van warmtelevering die op grond van de huurovereenkomst verschuldigd zijn, worden niet door de Geschillencommissie behandeld. Dit soort klachten worden door de Huurcommissie behandeld. Belangrijk is dat u de klacht, uw bezwaar of uw ontevredenheid eerst schriftelijk meldt bij Woonvizier. Anders kan de Huurcommissie uw verzoek niet in behandeling nemen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Huurcommissie

De overige voorwaarden kunt u nalezen in het reglement van de Geschillencommissie. U vindt het reglement op de website van de Geschillencommissie onder Downloads. 

 
Vragen? 

Heeft u nog vragen over de stappen die u moet zetten als u een klacht heeft? Of heeft u vragen over de Geschillencommissie? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen op de website van de Geschillencommissie.