Klussen in de woning

Als huurder kunt u over uiteenlopende zaken vragen hebben. Hieronder vindt u uitleg van ons beleid over Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV).

Ons ZAV beleid

De woning die u van Woonvizier huurt wilt u graag inrichten naar uw eigen smaak en woonwensen. U kiest zelf de vloerbedekking en de meubels. Maar misschien heeft u meer wensen op het gebied van uw inrichting of de voorzieningen in en rond uw woning.

Wij begrijpen dat u graag in een woning wilt wonen waar u zich thuis voelt. Wij vinden het dan ook geen probleem als u bepaalde voorzieningen verandert. Wel gelden er een aantal spelregels waar u zich aan dient te houden bij het veranderen of aanbrengen van voorzieningen. Maar u wilt natuurlijk ook weten wat er met die voorzieningen gebeurt als u gaat verhuizen. Overleg daarom voor dat u gaat veranderen eerst met ons over de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Over al deze voorzieningen, groot en klein, informeren wij u in onze brochure "Zelf aan de slag" (ZAV-beleid), zodat u met een gerust hart de woning aan uw woonwensen kunt aanpassen. Als u dan later gaat verhuizen weet u precies welke zaken u kunt achterlaten, welke u moet verwijderen en welke u kunt overdragen aan de volgende bewoner.

Kluswijzers

Iedereen heeft wel wensen voor zijn woning. Een extra kamer, een nieuw behangetje of misschien wel een droom van een badkamer.

Woonvizier vindt het belangrijk dat u van uw huis uw thuis maakt. Prettig wonen heeft voor iedereen weer een andere betekenis en vraagt daarom om een andere invulling. Wilt u aan de slag in uw woning, leest u dan eerst onze brohcure "Zelf aan de slag", hierin staat het beleid van Volksbelang over het aanbrengen van voorzieningen in uw woning.

Kluswijzers

Om u bij bepaalde werkzaamheden verder op weg te helpen, hebben wij een aantal kluswijzers ontwikkeld. Deze kluswijzers geven tips en uitleg over diverse werkzaamheden. Onderstaand kunt u de kluswijzers downloaden. U kunt natuurlijk ook langskomen op ons kantoor om de benodigde kluswijzers op te halen. Heeft u na het lezen van de brochure "Zelf aan de slag" of één van de kluswijzers nog vragen, neem dan contact op met onze opzichters.