Onderhoud

Goed onderhoud van uw woning is belangrijk voor u maar ook voor eventuele toekomstige huurders. Hieronder vindt u een uitleg over wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud.

Klein dagelijks onderhoud

Dat u als huurder zelf de woning aan de binnenzijde moet schilderen, witten en behangen is vaak wel bekend. Ook het goed onderhouden van de tuin hoort hierbij. Maar dat u kleine dagelijkse reparaties moet verrichten aan bijvoorbeeld, lichtschakelaars, scharnieren en raam- en deurkrukken is minder bekend. Er zijn ook nog andere zaken waar u voor moet zorgen zoals het schoonhouden en eventueel ontstoppen van de gootsteen en dergelijke en het vervangen van gebroken ruiten. Voor sommige woningen hebben wij een collectieve glasverzekering afgesloten. Wanneer u hiervoor servicekosten betaalt, kunt u de glasschade aan ons melden.

Brochure

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms lastig is om te bepalen wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is. Daarom hebben wij de brochure 'We doen het samen'. In de brochure vindt u een handige trefwoordenlijst aan, waarin u eenvoudig kan opzoeken wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud. De brochure 'We doen het samen-alles over onderhoud' kunt u hier downloaden. Maar u kunt ook langskomen op ons kantoor aan de Middelmeede 40 in Made.