Hoe werkt het?

Bent u benieuwd hoe u kunt zoeken naar een woning op Klik voor Wonen? Lees dan de informatie hieronder of klik op het filmpje 'Woning zoeken' hiernaast. In dit filmpje leggen wij u uit hoe het werkt. In het handige stappenplan op de website van Klik voor Wonen ziet u welke stappen u moet doorlopen. Hieronder leggen wij deze stappen kort aan u uit. 


Inschrijven

Voordat uw zoektocht naar een woning kan beginnen, moet u zich eerst inschrijven op de website van Klik voor Wonen. Klik hier voor meer informatie over hoe u zich kunt inschrijven


Start met zoeken

Heeft u zich ingeschreven bij Klik voor Wonen? Dan kan uw zoektocht naar een woning beginnen. Het beste kunt u een zoekprofiel aanmaken. Dan ontvangt u automatisch een (tip)bericht als er een woning is vrijgekomen die aan uw woonwensen voldoet. Let er op dat u wel zelf actief moet reageren om kans te maken op een woning. 

Klik hier om meteen een woning te zoeken


Hoeveel kans maakt u op een woning?

Op de website van Klik voor Wonen worden woningen op verschillende manieren aangeboden. Bij de advertentie ziet u op basis van welk model de volgorde van reacties wordt bepaald en hoeveel kans u maakt op de woning. Wij leggen de verschillende modellen kort aan u uit. Bekijk ook het filmpje 'Woning toewijzen' hiernaast. 

Inschrijfduur
Bij dit model bepaalt de inschrijfduur wie de meeste kans maakt op de woning. Hierbij geldt: hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op de woning. 

Loting
Bij dit model heeft elke woningzoekende die reageert evenveel kans op de woning. Het maakt bij dit model niet uit hoe lang u staat ingeschreven.

Eerste reageerder
Bij dit model geldt: wie als eerste reageert en voldoet aan de voorwaarden krijgt de woning aangeboden. Dit model wordt vooral gebruikt voor garages/ parkeerplaatsen en de duurdere huurwoningen in de vrije sector. 


Reageren op een woning

Heeft u zich ingeschreven als woningzoekende? Dam kunt u meteen reageren op de woningen van Klik voor Wonen. Hoe dat precies gaat, leggen we uit in het filmpje 'Reageren op een woning' hiernaast. 

Maak ook meteen een zoekprofiel aan. In uw zoekprofiel kunt u aangeven wat voor een woning u zoekt en in welke plaat(sen) u wilt wonen. U ontvangt dan een (tip)bericht wanneer wij een woning aanbieden die aan uw zoekprofiel voldoet. Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een persoonlijk zoekprofiel en het instellen van tipberichten.

Bent u de eerste kandidaat in de wachtrij? Dan ontvang u een e-mail met instructies van Woonvizier of 1 van de andere woningcorporaties. Laat binnen 24 uur weten of u de woning wilt bezichtigen. Dat doet u door in te loggen op de website van Klik voor Wonen. Daar vindt u de aangeboden woning. Reageert u niet op tijd? Dan vervalt de aanbieding en maakt de volgende kandidaat in de wachtrij kans op de woning.

 

Meteen naar:


Filmpje 'Woning zoeken'
Filmpje 'Woning zoeken'


Filmpje 'Woning toewijzen'
Filmpje 'Woning toewijzen'


Filmpje 'Reageren op een woning'
Filmpje 'Reageren op een woning'