Op 1 juli 2022 gaat er een algehele verplichting in voor het plaatsen van rookmelders (ook wel brandmelders genoemd) in bestaande woningen in Nederland. Deze verplichting geldt al langer voor nieuwbouwwoningen. In een deel van de woningen van Woonvizier hingen nog geen rookmelders of waren rookmelders aan vervanging toe. Woonvizier heeft 'Wil van Beek Service & Onderhoud’ opdracht gegeven om de installatie te verzorgen. 

Het hebben van rookmelders is absoluut geen overbodige luxe. In het geval van brand, zijn het niet de vlammen die de meeste slachtoffers maken, maar de rook. Rook is giftig en vermindert uw zicht in de woning bij brand. Als u slaapt, wordt uw reuk uitgeschakeld en zult u dus niet merken dat u rook aan het inademen bent. Het plaatsen van rookmelders heeft dus een cruciale rol om bewoners tijdig te waarschuwen.

Wat gaan we doen?
Hangen er al rookmelders in de woning of heeft u zelf al een keer een rookmelder opgehangen? Dan vervangt  ‘Wil van Beek Service & Onderhoud’ deze ook door nieuwe. Dan weten we zeker dat overal de juiste, goed werkende rookmelders hangen. In de nieuwbouwwoningen hangen al rookmelders, daar worden alleen nieuwe geplaatst als deze aan vervanging toe zijn. Woonvizier gebruikt rookmelders waar batterijen in zitten die 10 jaar meegaan. We vervangen de rookmelders ook als deze kapot gaan of als de batterij leeg is. U kunt in dat geval gewoon contact opnemen met Woonvizier.

Afspraak bij u thuis
‘Wil van Beek Service & Onderhoud’ gaat aankomende tijd langs bij bewoners. Vooraf ontvangt u van ons een brief. Als u niet thuis bent als dit bedrijf bij u langskomt, ontvangt u een kaartje van hen in de bus. Wij vragen u dan om zelf naar ‘Wil van Beek Service & Onderhoud’ te mailen om een afspraak in te plannen. Stuur hiervoor een mailtje naar Beek-rookmelders@hotmail.com. Heeft u hierover vragen? Bel dan met de medewerkers van onze klantenservice op telefoonnummer (0162) 67 98 00. 

news-image_3255