Start duurzaamheidsproject

19 augustus 2019

Woonvizier start met haar eerste duurzaamheidsproject, dat dit jaar nog wordt uitgevoerd. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de verdere uitwerking van dit project. Hier is uitgekomen dat Woonvizier totaal 27 woningen in Lage Zwaluwe gaat verduurzamen. 

Woonlasten omlaag
Duurzaamheid is een actueel onderwerp waar steeds meer aandacht voor komt in onze samenleving. 'Een goede zaak', vindt Denny Hermans, projectleider duurzaamheid. Woonvizier wil investeren in duurzaamheid zodat de woonlasten omlaag gaan en het comfort van de huurders wordt verbeterd.

Werkzaamheden
Tijdens de verduurzaming wordt de bestaande buitenschil van deze woningen geoptimaliseerd op het gebied van isolatie en technische staat. Dit zorgt ervoor dat de woningen er voor de komende jaren weer tegenaan kunnen en voorbereid zijn op onze doelstelling CO2 neutraal in 2050.

Planning
De werkzaamheden worden uitgevoerd door onze aannemer Zwaluwe Bouw. Zij zijn op dit moment volop bezig met de bouwvoorbereiding. Dit houdt in, het opzetten van de bewonerscommunicatie, technisch onderzoek, epa opnames, asbest inventarisaties en het ontwerp/engineering. Na de bouwvoorbereiding gaan we over op uitvoering waarvan de voorlopige planning op medio oktober/november staat.