Woonvizier officiƫle eigenaar van voormalige muziekschool in Made

05 september 2019

Op maandag 2 september 2019 heeft wethouder Jan Willem Stoop van de Gemeente Drimmelen de sleutels van het pand aan de Zuideindsestraat 1 in Made, de voormalige muziekschool, overgedragen aan de bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels.

In de Woonvisie van de Gemeente Drimmelen is geconstateerd dat er een grote behoefte is aan sociale huurwoningen. In de prestatieafspraken is afgesproken dat de gemeente bij transformatie van eigen panden bij voorkeur de bestemming naar huurwoningen zal onderzoeken. Het pand aan de Zuideindsestraat is een kans om aan beide doelen (woonvisie en prestatieafspraken) invulling te geven.

Kleinere wooneenheden

In het pand gaat Woonvizier kleinere wooneenheden (voor 1-2 persoons huishoudens) realiseren. Deze komen beschikbaar voor starters en spoedzoekers. De verbouwing van het pand wordt door Zwaluwe Bouw verzorgd. Woonvizier bereidt de interne verbouwing de komende tijd voor en de verwachte start van de bouw is in het najaar van 2019.

Het is mooi dat een dergelijk mooi monumentaal pand weer veel mensen gelukkig kan maken en Woonvizier het gaat verhuren aan de doelgroep die nu moeilijk aan een woning komt. Mooie kleine appartementen voor met name eenpersoonshuishoudens. We zijn er van overtuigd dat Zwaluwe Bouw er iets moois van gaat maken. Door transformatie van muziekschool naar wonen kunnen we zo dit stukje erfgoed behouden.

Planning

Houd voor de voortgang van het project onze website in de gaten. Wilt u in aanmerking komen voor toewijzing van 1 van deze appartementen dient u ingeschreven te staan bij Klik voor Wonen (www.klikvoorwonen.nl).