Een gezellige bende

19 november 2020

Een huis is niet zomaar een woning. Het is een thuis. Een plek waar je graag thuiskomt. Woonvizier staat dit jaar stil bij 100 jaar volkshuisvesting in de gemeente Drimmelen. Een bijzondere mijlpaal die we graag met onze huurders vieren. Daarom vroegen we hen: wat betekent thuiskomen voor u?

 

Joost Welten (40 jaar) heeft zijn thuis gevonden in de Nachtegaalstraat. Dat had hij al, maar 2,5 jaar geleden trok hij met zijn twee kinderen Sjors (12) en Vera (8) in bij ‘buurvrouw’ Sabine (36 jaar) en haar twee kinderen: Liz van 10 en Deon van 4 jaar oud.

 

Thuis voor het avondeten

De twee leerden elkaar een jaar of drie geleden kennen in de Irish Pub in het dorp, waar de vonk oversloeg. “Het is nu een gezellige bende in huis, met alle kinderen en de twee katten”, vindt Joost. Het is een druk gezin, Sabine studeert voor onderwijsassistent en Joost werkt als monteur van luchtbehandelingssystemen. “Ik zorg ervoor dat ik ’s avonds op tijd thuis ben voor het avondeten. Aan tafel vertellen we elkaar wat we hebben gedaan. Dan nemen we echt samen even de dag door. Dat is thuiskomen voor mij.”

 

Wat ook altijd favoriet is in het gezellige gezin: een potje Flielantsch Knikker’n. “Een spel van opa en oma”, verduidelijkt Joost. Daarnaast zijn de kinderen sportief: Sjors is dol op vissen en gamen, dat heeft hij van z’n vader. Hij handbalt ook, net als Liz en Vera. De meiden dansen graag, bijvoorbeeld voor TikTok-filmpjes; dan doet ook Deon gezellig mee.

 

Actieve buurt

Joost en Sabine wonen al lang in de straat. Ze willen er ook zeker niet weg, vertelt Sabine, die het huis met allerlei creatieve accessoires gezellig heeft gemaakt. “De buurt is heel actief, we vinden het leuk om met elkaar activiteiten te organiseren. Zo lagen de jurken en attributen al klaar voor Halloween. Dat moet helaas – vanwege de coronamaatregelen - een jaartje wachten.”