Alles versieren voor kerstavond

15 december 2020

“Alles versieren voor kerstavond”

Een huis is niet zomaar een woning. Het is een thuis. Een plek waar je graag thuiskomt. Woonvizier staat dit jaar stil bij 100 jaar volkshuisvesting in de gemeente Drimmelen. Een bijzondere mijlpaal die we graag met onze huurders vieren. Daarom vroegen we hen: wat betekent thuiskomen voor u?

Linda Sips (37 jaar) kijkt er haast het hele jaar naar uit: kerstavond. En dan vooral naar het versieren van haar woning. “Alles mooi maken voor kerst, dat is het fijnste wat er is”, vertelt ze met een twinkeling in haar ogen.

Knuffelen op de zorgboerderij

Diezelfde twinkeling krijgt ze ook als ze over paarden praat en als ze het over haar werk op Zorgboerderij De Zwaluw in Lage Zwaluwe heeft. Twee dagen per week is ze er om de hokken uit te mesten en schoon te maken, en natuurlijk met de dieren knuffelen. Ze doet het werk ’t liefst elke dag. “Ik zorg voor mishandelde ezeltjes, en maak een van de konijnen tam”, vertelt ze erover.

Gezellig kletsen

Na een dag op de dagbesteding, komt ze thuis in Made. Haar appartement is onderdeel van het Fazantennest, een kleinschalige woonvorm met plek voor acht bewoners. Ontstaan vanuit een ouderinitiatief om hun volwassen kinderen met een beperking een eigen plek te geven. “Het is heel gezellig hier”, vindt Linda. “Beneden drinken we dan samen thee of koffie en kletsen we een beetje over het werk. Over hoe het is gegaan.”

Rode muren met foto’s van dieren

Ze woont bovendien vlakbij haar ouders: “Ze komen vaak naar mij toe, maar ik kan er ook  altijd even langs om bij te praten.” Maar daarna wil ze weer graag terug naar haar eigen plek. Naar haar appartement dat ze helemaal zelf heeft ingericht, waar de muren geschilderd zijn in haar lievelingskleur – rood – en waar overal foto’s van dieren hangen. En natuurlijk, waar het zo gezellig is versierd voor kerst.

 

Voor Woonvizier staat het jaar zoals altijd in het teken van een warm thuis. Toch is dat dit jaar extra bijzonder: we vieren namelijk honderd jaar thuiskomen. Ontzettend veel bewoners vonden in de afgelopen honderd jaar een fijne huurwoning in Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe of het dorp Moerdijk. Onze kracht is lokale verbinding en maatwerk. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt. www.woonvizier.nl.