Samen creatief in de strijd tegen eenzaamheid

30 september 2021

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid, zelf of in je omgeving. Van 30 september tot en met 7 oktober is het de 'Week tegen de eenzaamheid'. De werkgroep ‘Eenzaamheid gemeente Drimmelen’ stelt dit jaar voor iedereen een canvasdoekje beschikbaar. Dit canvasdoekje kun je gebruiken om met het thema eenzaamheid aan de slag te gaan, het onderwerp bespreekbaar te maken, mensen te steunen of jouw gevoelens hierover met anderen te delen. 

Zo kun je meedoen
Haal een canvasdoekje op bij één van de ophaallocaties (zie hieronder). Op het canvasdoekje kun je schrijven, schilderen en/of knutselen over het thema ‘eenzaamheid’. Hang je doekje daarna zichtbaar voor je raam van 30 september tot 24 oktober 2021 en steun hiermee iedereen die zich eenzaam voelt. Zo ontstaat de Drimmelense actie ‘Een tegen Eenzaamheid 2021’: verspreid door de hele gemeente en voor iedereen te bezichtigen. Voor het raam van Woonvizier pronken inmiddels al wat mooie werkstukjes.  

Puzzeltocht
Deel ook een foto van je canvasdoekje via de Facebookgroep 'Een tegen eenzaamheid Drimmelen' of mail een foto naar eenzaamheid.drimmelen@gmail.com. Ga wandelend of fietsend op zoek naar al die bijzondere canvasdoekjes, in je eigen dorp en/of andere dorpen van de gemeente. Doe vanaf 7 oktober mee met de puzzeltocht in ’t Carillon.
Deel complimenten uit aan mensen die een doekje hebben gemaakt door een complimentenkaart in de brievenbus te doen.

Behoefte aan een gesprek?
Heb je behoefte aan een gesprek over 'eenzaamheid'? Stuur dan een mail naar eenzaamheid.drimmelen@gmail.com. De werkgroep ‘Eenzaamheid gemeente Drimmelen’ zet zich actief in om eenzaamheid bespreekbaar te maken, te voorkomen en tegen te gaan. De werkgroep bestaat o.a. uit: SWO Drimmelen, gemeente Drimmelen, De Wijngaerd, Geriafit, KDOB, Theek 5, GGD West-Brabant, Zinvol centrum voor levensvragen en Surplus. 

Ophaallocaties 
De canvasdoekjes én complimentenkaartjes kun je vanaf 9 september ophalen bij diverse locaties in onze gemeente:
Made: Albert Heijn (servicebalie), gemeentehuis, SWO, Theek5
Terheijden: Huiskamer (oude pastorie van het Antoniusabt), De Cour
Lage Zwaluwe: Huiskamer Ganshoek, Jumbo (servicebalie)
Hooge Zwaluwe: Mark’s Dagwinkel
Wagenberg: Bakkerij Leon van Dongen
Drimmelen: Ons Dorpshuys