Officiele start duurzame ontwikkeling E-veld

04 oktober 2021

Donderdagmiddag 30 september 2021 tekenden directeur Gerard van Beek van Zwaluwe Projectontwikkeling en wethouder Jan-Willem Stoop de verkoopovereenkomst van de grond voor de ontwikkeling van het E-veld in Terheijden. Op dit voormalige voetbalveld aan de noordkant van Terheijden bouwt Zwaluwe 46 duurzame woningen. Woonvizier zal 10 woningen in het plan afnemen en gaan verhuren. 

Duurzaamheid ten top
“Dit wordt misschien wel de duurzaamste wijk van West-Brabant. We hebben de lat hoog gelegd bij het selecteren van een projectontwikkelaar en zijn blij met het plan dat er nu ligt en dat een lokaal bedrijf mee aan de slag gaat. Het is altijd een mooi moment als we van de fase van plannen maken over kunnen gaan naar de fase van bouwen. Zeker als er zo’n grote behoefte aan nieuwe woningen is, ” aldus wethouder Stoop. 

Bijzondere wijk
Zwaluwe wil eind 2021 starten met de verkoop en bouwen vanaf juni 2022. Belangstellenden voor de koopwoningen kunnen zich melden via de website van de projectontwikkelaar. Een deel van de koopwoningen krijgt een zelfbewoningsplicht om speculatie te voorkomen en starters een goede kans te geven. Ook zijn in het plan 10 sociale huurwoningen opgenomen. Deze zullen te zijner tijd door Woonvizier worden aangeboden via de website www.klikvoorwonen.nl. De gemeente geeft ook nog 5 kavels uit voor tiny houses op het E-veld. Het wordt een bijzondere wijk met bijzondere duurzame maatregelen zoals groene daken en gevelvoorzieningen voor vleermuizen en huismussen en als blikvanger een oeverzwaluwenwand aan het water bij het appartementengebouw.