100ste verduurzaamde woning gevierd

15 november 2021

Vandaag vierden we de oplevering van de 100ste verduurzaamde woning in Terheijden. Onder het genot van een drankje spraken Ellen van Beijsterveldt, de bestuurder van Woonvizier en Zwaluwe Bouw zich uit over het belang van de verduurzaming, zeker in deze tijd van hoge energieprijzen. Ook de samenwerking met Zwaluwe Bouw verloopt erg prettig en de bewoners zijn zeer positief over de aanpak en de werkmensen die over de vloer kwamen. Ondanks dat de verduurzaming écht wel ingrijpend is voor bewoners, beoordeelden zij het traject gemiddeld met een ruime 8! 'En daar zijn we best wel trots op', aldus Ellen.

Verduurzamingstrein gaat door
Inmiddels zijn we in samenwerking met Zwaluwe Bouw bezig met de 4e fase van de verduurzaming van onze woningen. Aan het einde van dit jaar hebben we zo'n 150 woningen verduurzaamd. Ook in 2022 gaat de verduurzamingstrein in volle vaart door: we pakken nog meer woningen aan in Lage Zwaluwe en we starten met de voorbereidingen voor de 5e fase.


Het verduurzamen van de woningen is niet alleen positief voor onze huurders, want het comfort van de woningen gaat omhoog en de energielasten -bij gelijkblijvend verbruik- omlaag. Woonvizier draagt op deze manier ook een steentje bij aan de klimaatdoelstelling. Bij deze woningen in Terheijden hebben we de complete buitenschil aangepakt, waarlangs de meeste energie weglekt. In de loop van 2022 krijgen de bewoners van deze woningen bovendien de mogelijkheid om zonnepannelen te laten plaatsen op hun woning. We streven ernaar om ieder jaar zo’n 50 woningen te verduurzamen.