Ga naar de inhoud

Het Fazantennest, een woonvoorziening voor bewoners met een beperking, is per 1 september gesloten. Woonvizier zal het gebouw in de Fazantenlaan in Made tijdelijk als kantoor gaan gebruiken. Het kantoor van Woonvizier aan de Middelmeede in Made wordt binnenkort verbouwd. In die tijd zal Woonvizier onderzoek doen naar een nieuwe bestemming voor het Fazantennest.

Sluiting Fazantennest
In de Fazantenlaan in Made staat het Fazantennest: een woonvoorziening voor mensen met een meervoudige handicap. Een bijzonder gebouw, toegespitst op de wensen van de 8 bewoners. Het is ook om een andere reden een bijzonder gebouw: het was het eerste ouderinitiatief van Made. De ouders van de eerste bewoners dachten 20 jaar geleden actief mee over hoe het gebouw eruit moest komen te zien. Tot op het laatste moment zijn de meeste ouders in de ouderraad betrokken gebleven. ‘Die betrokkenheid hebben we altijd erg gewaardeerd’, aldus Ellen van Beijsterveldt, directeur-bestuurder van Woonvizier. 

Helaas gaat het Fazantennest haar deuren nu sluiten. Prisma, die de zorg leverde in het gebouw, heeft aangegeven dat ze de zorgverlening in zo’n kleinschalige woonvoorziening niet meer efficiënt kan realiseren. Ellen: ‘Uiteraard hebben we hiervoor begrip maar het was een buitengewoon mooi initiatief waar nu een einde aan komt.’ Gelukkig hebben alle bewoners inmiddels een nieuwe plek gevonden.

Tijdelijk kantoor Woonvizier
Woonvizier had al plannen om het kantoor aan de Middelmeede 40 in Made te gaan verbouwen. De kantoorruimte beslaat nu drie verdiepingen en is te groot. Daarom komen er in het gebouw 14 sociale huurwoningen op de eerste en tweede verdieping. Het kantoor van Woonvizier komt op de begane grond. De verbouwing gaat grofweg plaatsvinden in de periode december 2023 tot en met juni 2024.

Tijdens de verbouwing zal Woonvizier het vrijgekomen gebouw aan de Fazantenlaan tijdelijk gebruiken als kantoor. Ook het bezoekadres van Woonvizier wordt tijdelijk de Fazantenlaan in Made. Woonvizier informeert bewoners en relaties voor december over de bereikbaarheid, het nieuwe bezoekadres en wanneer we precies gaan verhuizen. Tot die tijd bent u natuurlijk van harte welkom op het kantoor aan de Middelmeede.

Onderzoek nieuwe bestemming
Als de verbouwing van het kantoor aan de Middelmeede afgerond is, verhuist Woonvizier terug. Dat is naar verwachting medio 2024. Woonvizier gebruikt de tussenliggende periode om te onderzoeken welke nieuwe bestemming het gebouw aan de Fazantenlaan kan krijgen. De woningcorporatie onderzoekt de komende maanden de verschillende scenario’s.

Vragen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice of stuur een e-mail sturen naar info@woonvizier.net. Wij helpen u graag!