Huurwoningen

Wij bieden onze bestaande en nieuwbouw huurwoningen, parkeerplaatsen en garages aan via de website Klik voor Wonen. Op deze website vindt u naast het woningaanbod van Woonvizier, ook het woningaanbod van zeven andere woningcorporaties in West-Brabant: Alwel, Avoord, Laurentius, Mooiland, Thuisvester, WonenBreburg en Woonkwartier.

Hoe werkt het?

Hoe werkt dat nu een woning zoeken op de website van Klik voor Wonen? Hoeveel kans maakt u op een woning en hoeveel tijd heeft u om te reageren op een aangeboden woning? Klik hier voor meer informatie over hoe de website Klik voor Wonen werkt.


Inschrijven

Om te kunnen reageren op een woning, moet u zich eerst inschrijven. U betaalt hiervoor inschrijfkosten en u moet uw inschrijving jaarlijks verlengen. Klik hier voor meer informatie over inschrijven.

Zorg dat uw gegevens altijd actueel zijn en dat u beschikt over een inkomensverklaring. Vraag deze verklaring al voor uw inschrijving op bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer: 0800-0543 of kijk op de website van de Belastingdienst.


Toewijzing

Om kans te maken op een sociale huurwoning mag uw inkomen niet te hoog zijn. De overheid heeft regels opgesteld om sociale huurwoningen passend te wijzen aan nieuwe huurders. Wilt u meer weten over hoe de woningen worden toegewezen? Klik dan hier.

Woningruil

Huurt u een woning van Woonvizier en wilt u graag een andere woning die beter verleden bij uw woonwensen? U kunt van woning ruilen met een andere huurder van een bij Klik voor Wonen aangesloten verhuurder. U kunt een advertentie plaatsen op de website van Klik voor Wonen. Deze advertentie blijft maximaal een half jaar hier staan. Is het gelukt om uw woning te ruilen? Dan wordt de advertentie verwijderd. Klik hier voor meer informatie over woningruil en de voorwaarden.

Voorrang en urgentie

Er zijn situaties waarbij u voorrang kunt krijgen op andere woningzoekenden. Heeft u een urgentieverklaring van behoort u tot de doelgroep van een woning? Dan krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Klik hier voor meer informatie over voorrang en urgentie