Huur betalen
Hoe kan ik de huur betalen? 

Bij Woonvizier kunt u de huur op verschillende manieren betalen. U betaalt de huur altijd vooruit. De huur van de maand mei betaalt u dus vóór of uiterlijk op 1 mei. Onderstaand de 3 verschillende manieren om de huur te betalen.

  • Automatische incasso: dit is de makkelijkste manier om de huur te betalen. U geeft éénmalig een machtiging aan ons af. Dan schrijven wij de huur maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, automatisch van uw bankrekening af. Ook de huurverhoging wordt automatisch meegenomen. U betaalt dus altijd het juiste bedrag en op tijd! Wilt u overstappen op automatische huurbetaling? Vraag dan een machtigingskaart aan, vul deze in en stuur hem aan ons terug. 

    Kunnen wij de huur door omstandigheden een keer niet afschrijven van uw rekening? Dan ontvangt u van ons een brief waarin staat hoe u de huur alsnog aan ons kunt betalen. Vergeet niet bij omschrijving uw adres (straat, huisnummer en woonplaats) en de maand in te vullen waarvan u de huur betaalt. 

  • Pinnen op kantoor: komt u liever naar kantoor om de huur te betalen? Kom dan tijdens onze openingstijden en vóór de eerste van de maand langs aan de Middelmeede 40 in Made. Houd u er wel rekening mee dat u de huur op kantoor alleen nog kunt betalen via een pinbetaling.

  • Zelf overmaken: u kunt de huur ook zelf aan ons overmaken. Ga hiervoor naar de website van uw bank (of open de app). Als u ingelogd bent, kunt u een nieuwe overboeking doen. Vul de gegevens in van Woonvizier. Onze IBAN is NL 36 Rabo 0131 5040 53. Vergeet niet bij omschrijving uw adres (straat, huisnummer en woonplaats) en de maand in te vullen waarvan u de huur betaalt. 


Let op! Vanaf 1 oktober 2022 kunt u de huur niet meer contant aan de balie betalen. Dit heeft vooral te maken met de veiligheid van onze medewerkers op kantoor. Ook betaling via een acceptgiro is binnenkort niet meer mogelijk. Wel zijn we bezig met de mogelijkheid om de huur te betalen via Ideal op uw persoonlijke pagina Mijn Woonvizier! Hierover binnenkort meer. 


Huurprijs

Wilt u precies weten uit welke onderdelen uw huurprijs bestaat? Ga dan naar Mijn Woonvizier. Maak een account aan of log in op uw persoonlijke pagina. In Mijn Woonvizier ziet u op de pagina Huursamenstelling precies hoe uw huurprijs is opgebouwd. Of klik hier voor meer informatie over de huurprijs, servicekosten en huurtoeslag. 

Huurverhoging

Eén keer per jaar, op 1 juli, past Woonvizier de huurprijs van uw woning aan. Bij de huurverhoging volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. De overheid heeft bepaald dat de jaarlijkse huurverhoging voor zelfstandige woningen maximaal het inflatiepercentage van dat jaar bedraagt. Het definitieve percentage van de huurverhoging komt tot stand in overleg met de huurdersorganisatie Woonbelang. U ontvangt hierover jaarlijks van ons een brief. Klik hier voor meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging. 

 

Betalingsproblemen 

Kunt u de huur tijdelijk even niet betalen? Wacht dan niet maar neem meteen contact op met Woonvizier. De medewerkers van het team Wonen helpen u graag verder. Wij geven u tips om achterstanden weg te werken en in de toekomst te voorkomen. Ook is het mogelijk om een betalingsregeling met ons te treffen. Klik hier voor meer informatie over betalingsproblemen. 

 

Folder

Wilt u meer informatie over de huurprijs, de huurverhoging, de huurtoeslag of over hoe u betalingsproblemen kunt voorkomen of oplossen? Lees dan de folder Betalen zonder omkijken, alles over huur betalen.