Ga naar de inhoud

Bij Woonvizier betaalt u de huur vooruit en via automatische incasso. Wij schrijven dan iedere maand de huur van uw rekening af. Dat doen wij op de eerste dag van de maand. Het kan zijn dat u soms moeite heeft om de huur te betalen. Staat er niet genoeg geld op uw rekening? Dan kunnen wij de huur niet afschrijven. Als dit een keer gebeurt, is dat nog niet zo erg. Maar laat het wel meteen aan ons weten! Anders ontstaat een betalingsachterstand.

Horen wij niets van u en is uw betaling niet bij ons binnen op de eerste dag van de maand? Dan neemt Woonvizier de volgende stappen:

1. Herinnering
U ontvangt eerst 1 of meerdere herinneringen om te betalen. U wordt gebeld of u ontvangt een brief, een SMS of een e-mail. Als u gebeld wordt, hoort u een belrobot en u wordt gebeld door een 088-nummer. We werken met betaallinks zodat u meteen via online betalen de huur aan Woonvizier kunt overmaken. Lukt dat even niet? Dan is dit het moment om Woonvizier om hulp te vragen.

2. Woonvizier belt of komt langs
Komt er geen reactie op de herinnering(en) om te betalen en vraagt u ons niet om hulp? Dan bellen wij u zelf of komen wij bij u langs. Wij vragen dan natuurlijk om de huur alsnog te betalen. Ook vragen we waarom u nog niet hebt gereageerd en nog niet hebt betaald. Wij begrijpen dat er soms redenen zijn waardoor het lastig is om de huur betalen. Misschien kunnen we u daarbij helpen. Wij denken graag met u mee maar u moet wel zelf de eerste stap nemen en ons informeren! 

Als wij met u in gesprek gaan over de huurachterstand is één van de mogelijkheden om een betaalafspraak met ons te maken. Wij stellen hieraan wel een aantal voorwaarden. Maar als u zich houdt aan de betaalafspraak kunt u de betaalachterstand langzaam wegwerken. Een kleine achterstand kan anders snel oplopen tot grote schulden. 

Inwoners van de gemeente Drimmelen met een betalingsachterstand kunnen hierover ook actief benaderd worden vanuit de gemeente. Surplus doet dat voor de gemeente Drimmelen en Moerdijk. Zij kunnen bijvoorbeeld telefonisch contact met u zoeken, maar zij kunnen ook bij u langskomen. Zij komen langs om u te helpen. Surplus kan u bijvoorbeeld helpen met het aanvragen van een toeslag, een uitkering, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of het invullen van de belastingaangifte. Ook kunnen zij u helpen met het ordenen van de administratie en helpt een budgetcoach van Surplus u om rond te komen als u schulden heeft. U kunt ook zelf contact opnemen met Surplus via 076-5027788 of drimmelen@surplus.nl. Ook kunt u terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente Drimmelen via 140162. Laat Woonvizier altijd even weten dat u hulp zoekt.  

3. Incassobureau
Krijgen wij geen contact met u, betaalt u de huur nog steeds niet of houdt u zich niet aan de betaalafspraak? Dan geven wij de betalingsachterstand uit handen aan het incassobureau. Zij brengen de wettelijke rente en incassokosten bij u in rekening. Het incassobureau geeft u eerst nog de kans om de achterstand met de extra kosten te betalen. Dit is uw laatste kans om hoge juridische kosten te voorkomen. Ook als het incassobureau al is ingeschakeld, zijn er dus nog voldoende mogelijkheden om samen een oplossing te vinden.

4. Juridische stappen
Loopt de achterstand van de huurbetaling op en horen wij niets van u? Dan vragen wij de deurwaarder na 3 maanden om bij u langs te gaan. U ontvangt van de deurwaarder een dagvaarding. Dat betekent dat wij de rechter vragen om u uit de woning te zetten. De deurwaarder vraagt aan de rechter een vonnis om het huurcontract te ontbinden en de woning te ontruimen.                     

We proberen altijd om een juridische procedure te voorkomen. De kosten hiervan zijn vaak veel hoger dan uw oorspronkelijke betaalachterstand. Daarom kunt u bij iedere genoemde stap de huur (+ de eventuele extra kosten) alsnog aan Woonvizier betalen of met ons afspraken maken om de achterstand langzaam weg te werken. Samen met u willen wij er alles aan doen om te voorkomen dat u de woning kwijtraakt. In de meeste gevallen lukt dat gelukkig ook. Daarom is het zo belangrijk dat u meteen aan de bel trekt bij Woonvizier als u de huur niet op tijd kunt betalen. Dan hoeft het echt niet zover te komen. 

Vragen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice of stuur een e-mail sturen naar info@woonvizier.net. Wij helpen u graag!