Ga naar de inhoud

Na de eerdere deelplannen ‘De Repel' en ‘Vlashoek’ slaan Maas-Jacobs en Woonvizier opnieuw de handen ineen voor deelplan III ‘De Biezen’ in Lage Zwaluwe. Met deze derde fase van ‘Lage Zwaluwe West’ worden nog eens 114 woningen, verdeeld over meerdere fases, toegevoegd aan Lage Zwaluwe. Op 29 november 2023 werd nieuwbouwplan De Biezen officieel gelanceerd door Kris Maas, eigenaar Maas-Jacob, Ellen van Beijsterveldt-Niels, directeur-bestuurder Woonvizier en Tim Simons, wethouder Wonen van de gemeente Drimmelen. Dit onder toeziend oog van projectpartners en omwonenden. Een heugelijk moment waarbij ook het bouwbord onthuld werd.  

Mooie wijk!
Het plan bestaat in totaal uit 114 woningen, variërend van rijwoningen en tweekappers tot vrijstaande woningen en kavels voor zelfbouwers. Alle types worden in verschillende groottes uitgevoerd en worden ook levensloopbestendig aangeboden. Kortom: Veel variatie met voor ieder wat wils! Naast de 80 koopwoningen worden er 34 sociale huurwoningen gerealiseerd voor Woonvizier. Dat is maar liefst 30 procent van het totaal en daarmee vormt Woonvizier een belangrijke partner voor De Biezen. Ellen: 'Dat we in deze tijd als partners kunnen laten zien dat we ondanks alles toch duurzame nieuwbouwwoningen kunnen realiseren, daar mogen we best trots op zijn. Hiermee dragen we niet alleen bij aan de grote vraag naar woningen maar tevens doen we samen een flinke duit in het zakje qua verduurzaming'. 

De wijk wordt ruim opgezet, met grote percelen en veel groen. Aan de zuidoostkant van het plan wordt een landschappelijke zone gemaakt met aandacht voor waterberging. Deze door groen en water omringde plek biedt rust en ruimte, maar door de nabijheid van buren en voorzieningen ook een gevoel van geborgenheid en warmte. 

Fasering
Het plan zal in fasen ontwikkeld en gebouwd worden. De eerste fase die in de verkoop komt, bestaat uit 16 twee-onder-één-kap-woningen, gelegen aan de weg ‘Biezenhaak’, waar de tijdelijke bouwweg nu ligt. Van kleine tweekappers zonder garage tot grote tweekappers met een extra brede garage. De verkoop daarvan start aankomend voorjaar. Meer informatie over de verkoopwoningen vindt u op de website: www.debiezen-lagezwaluwe.nl. Om kans te maken op een huurwoning moet u ingeschreven staan bij Klik voor Wonen. Naar verwachting komen de huurwoningen in 2025 beschikbaar. 

Planning
Sinds deze week is Gebroeders De Leeuw gestart met het aanbrengen van de grond t.b.v. voorbelasting van de eerste fases. Een belangrijke mijlpaal voor het plan. Naar verwachting heeft de grond circa 9 maanden nodig voor de zetting. Aansluitend wordt de grond bouwrijp gemaakt. In 2025 kunnen dan de eerste woningen gebouwd worden.