Ga naar de inhoud

Afgelopen maandag vond de officiële opening plaats van nieuwbouwwijk Sterrenkijker in Made.

In opdracht van Woonvizier bouwde Zwaluwe Bouw in deze nieuwe wijk 15 woningen voor de verhuur: 10 rug-aan-rug-woningen en 5 appartementen. De rug-aan-rug-woningen staan met de ruggen tegen elkaar, waardoor je geen achtertuin hebt. Ideaal als je niet op het onderhouden van een grote tuin zit te wachten. Zoals Michiel Koert, algemeen directeur van Zwaluwe Groep, het tijdens de opening al verwoordde: 'Het is echt een wijk voor jong en oud'. De rug-aan-rugwoningen zijn ideaal voor jongeren met een drukke baan en senioren die fysiek niet meer in staat zijn om de tuin te onderhouden.

Wat nog een pluspunt is van alle woningen in de Sterrenkijker, is het extreem duurzame karakter van de woningen. De woningen zijn gebouwd volgens de laatste bouwkundige eisen: er is geen gasleiding en de woningen zijn voorzien van hoogwaardige isolatie, goede ventilatie en een gezond binnenklimaat. Niet onbelangrijk met de huidige energieprijzen. 

Wethouder Tim Simons van de gemeente Drimmelen onthulde een sterrenkijker, die een mooi plekje kreeg in de speeltuin. Op deze manier kan niemand de naam van de nieuwe wijk nog vergeten. In juni 2021 startte Zwaluwe Bouw met de bouw van de woningen en voor de Kerst vorig jaar waren zo goed als alle woningen bewoond.

Wij wensen alle bewoners veel woonplezier!