Ga naar de inhoud

Vanwege de crisissituatie in Ter Apel heeft de gemeente Drimmelen aangeboden om asielzoekers op te vangen in een crisisnoodopvanglocatie (CNO). Deze locatie opent morgen, donderdag 21 december, haar deuren. Vanaf die dag verblijven er ongeveer 30 asielzoekers in het gemeentehuis. 

Welke mensen komen er?
De asielzoekers die de gemeente tijdelijk opvangt in het gemeentehuis komen uit Ter Apel. Het COA bepaalt welke mensen er naar Drimmelen komen. De gemeente heeft in het eerste contact met het COA al laten weten dat ze alleen geregistreerde, ingeënte personen en gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, stellen en een heel beperkt aantal mannen willen opvangen. We weten op dit moment nog niet zeker of het COA hiermee akkoord gaat. 

Meldpunt
De gemeente heeft een telefonisch meldpunt voor vragen en eventuele klachten.  Dit meldpunt is van 07.00 - 22.00 uur te bereiken via telefoonnummer 06 – 42 22 20 36. Bij een noodsituatie, belt u uiteraard 112. 

Vragen
Kijk voor meer vragen en antwoorden op de website van de gemeente Drimmelen www.drimmelen.nl/crisisnoodopvang. De gemeente houdt bewoners en andere geïnteresseerden van de gemeente op de hoogte via een digitale nieuwsbrief. Klik hier om u hiervoor aan te melden. Klik hier om u voor de nieuwsbrief aan te melden.