Ga naar de inhoud

Woonvizier, de gemeente en huurdersorganisatie Woonbelang gaan extra inzetten op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Dat is één van de belangrijke prestatieafspraken die de drie partijen hebben gemaakt voor 2024. Ook de betaalbaarheid voor huurders en wonen met zorg krijgen extra aandacht, zo bleek bij de ondertekening van de prestatieafspraken vorige week.

Woningbouwprojecten
De ondertekening van de afspraken voor 2024 gebeurde in het kantoor van Woonvizier aan de Middelmeede in Made. Dit kantoor wordt momenteel verbouwd, waarbij er 14 levensloopbestendige sociale huurappartementen worden gebouwd. Directeur-bestuurder Ellen van Beijsterveldt van Woonvizier: “Gezien de krapte op de woningmarkt is een groot kantoor niet passend bij onze taak als sociale huisvester. Dat was voor ons reden om het huidige kantoor te gaan verbouwen, deels tot sociale huurappartementen. Het is erg fijn dat wij op onze eigen locatie een bijdrage kunnen leveren aan de woningnood”.

“Alle pijlen op nieuwbouw”
“We zien dat veel van onze starters en inwoners al tijden op zoek zijn naar een betaalbare woning en er nog steeds lastig tussen komen,” weet wethouder Wonen Tim Simons. “We zetten daarom alle pijlen op nieuwbouw van huurwoningen”. Naast de nieuwbouw in Made is Woonvizier voornemens om dit jaar ook de eerste duurzaam verplaatsbare woningen in de gemeente Drimmelen te realiseren. Het gaat om 16 compacte woningen aan de Markstraat in Terheijden. Daarnaast gaat Woonvizier door met het verduurzamen van bestaande woningen. Gemiddeld pakt de woningcorporatie 50 tot 70 woningen per jaar aan.

Wonen en zorg op de oude dag
Henk Dudok, voorzitter van Stichting Huurdersbelangenvertegenwoordiging Woonbelang: “Drimmelen is een sterk vergrijzende gemeente. Alle partijen willen ervoor zorgen dat iedereen die hier woont hier ook fijn oud kan worden in een passende woning. Dat betekent bouwen, maar je moet zelf ook eerder nadenken over hoe je later wil wonen en wat daarvoor nodig is.” Woonvizier zet hierbij bijvoorbeeld in op extra begeleiding van huurders bij het vinden van een geschikte woning of bij verhuizing.

Foto v.l.n.r.: Ellen van Beijsterveldt (bestuurder Woonvizier), Henk Dudok (voorzitter Woonbelang) en Tim Simons (wethouder gemeente Drimmelen)