Ga naar de inhoud

In de regio Breda en omgeving werken maatschappelijke partners zoals gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen. Ook mensen met psychische kwetsbaarheden die gebruik maken van beschermd wonen en/of maatschappelijke opvang.

Komende jaren staan we voor een grote opgave om meer mogelijkheden voor een ‘beschermd thuis’ te realiseren met goede begeleiding in de wijk. Als mensen vanuit een omgeving van beschermd wonen of maatschappelijke opvang weer zelfstandig gaan wonen, komt er veel op hen af. Deze regionale samenwerking moet zorgen voor een fijne woonplek en voldoende ondersteuning voor kwetsbare bewoners.

De bestuurders van de 8 gemeenten, 8 corporaties en 7 zorgaanbieders hebben de afspraken hierover afgelopen week vastgelegd in een nieuw convenant ‘Thuis in de wijk’. Deze samenwerking, die we 2 jaar geleden gestart zijn, wordt steeds steviger en zal ook onderdeel worden van onze woon-zorg visies en prestatieafspraken. Lichtpuntjes in deze tijden van schaarste aan betaalbare woningen.

Op de foto de bestuurders van de deelnemende partijen aan het Convenant 'Thuis in de Wijk'.