Ga naar de inhoud

Nog maar een paar weken geleden zag de locatie aan de Markstraat, grenzend aan het Puzzelbad in Terheijden, er heel anders uit. In een week tijd is een volledig nieuw woonhofje ontstaan. 

Bijzondere woningen 
Het bijzondere aan deze woningen is dat deze al zo goed als klaar zijn als ze door de aannemer, Barli uit Uden,  geplaatst worden. De woningen zijn volledig in de fabriek gemaakt en zijn met grote vrachtwagens over de weg vervoerd. Aangekomen in de Markstraat in Terheijden zijn de woningen met een grote kraan in 2 delen vanaf de vrachtwagen op de plaats van bestemming neergezet.  

In totaal gaat het om 16 duurzaam verplaatsbare, sociale huurwoningen, die volledig van hout zijn gebouwd. Elke woning heeft 2 slaapkamers en de woningen zijn bijna energie neutraal. Dat betekent dat ze zo goed als zelfvoorzienend zijn wat energie betreft. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters vanaf 23 jaar en woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. We reserveren 4 woningen voor alleenstaande statushouders. De rest van de woningen wordt toegewezen via Klik voor Wonen. Alleenstaanden en mensen uit de eigen gemeente krijgen voorrang bij de woningtoewijzing.

Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners in juli al intrekken in deze bijzondere woningen. De woningen blijven minimaal 10 jaar op de locatie aan de Markstraat in Terheijden staan. We streven ernaar om de woningen ook na deze periode op dezelfde locatie te verhuren.