Ga naar de inhoud

Heeft u een vraag? Kijk dan eens of uw vraag hier bijstaat. We hebben een aantal veel gestelde vragen al voor u beantwoord. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op.

1. Wat betekent het als mijn woning wordt verduurzaamd?
Als wij uw woning verduurzamen, betekent het dat we maatregelen nemen om het energieverbruik van de woning te beperken. We proberen daarmee het gebruik van fossiele brandstoffen (zoals gas) omlaag te brengen. Dat doen we omdat we de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2, willen verminderen. Dat is beter voor het milieu, de aarde en toekomstige generaties. Ook kunnen we het wooncomfort hiermee verbeteren en ervoor zorgen dat uw energierekening (bij een gelijkblijvend verbruik en gelijkblijvende prijs) omlaaggaat.

2. Wanneer wordt mijn huis verduurzaamd?
Jaarlijks in het voorjaar publiceren we een lijst van geplande onderhoudswerkzaamheden die dat jaar worden uitgevoerd. Hierop vindt u de woningen die wij dat jaar gaan verduurzamen.

De kerntaak van Woonvizier is om te zorgen voor betaalbare huurwoningen die kwalitatief in orde zijn. Natuurlijk willen we dat al onze huurders er warmpjes bij zitten in een betaalbare woning. Iedere huurder die in de kou zit, is er een teveel. Daarom pakken we eerst de woningen aan met een slecht energielabel of bouwkundige gebreken. Deze woningen krijgen dus voorrang in de verduurzaming. 

Jaarlijks verduurzamen we gemiddeld 50-70 woningen. De werkzaamheden die we in dit kader uitvoeren, zijn bijvoorbeeld:
- enkele beglazing vervangen voor dubbele beglazing;
- daken en/of gevels (na)isoleren;
- bestaande ventilatie- en verwarmingssystemen vervangen door duurzame systemen.

Bij sommige woningen is wat meer nodig, bij andere wat minder. De maatregelen leiden tot een betere energieprestatie van de woning en dus een beter energielabel. Voor u als bewoner betekent dit een beter wooncomfort en - bij een gelijkblijvend verbruik en gelijkblijvende prijs- een lagere energierekening. 

3. Mijn woning staat niet op de lijst van gepland onderhoud van dit jaar. Wordt mijn woning dan wel verduurzaamd? 
Staat uw woning niet op de lijst van geplande onderhoudswerkzaamheden van dit jaar? En heeft uw woning wel een slecht label of is er sprake van woning bouwkundige gebreken? Dan wordt uw woning waarschijnlijk wel verduurzaamd alleen wanneer kunnen we nu nog niet zeggen. 

Ervaart u last van de onderhoudsstaat van uw woning of is er iets kapot in of aan de woning? Vraag dan een reparatie aan via het formulier reparatie aanvragen. Tijdens onze openingstijden kunt u ons ook bellen, bij spoed ook buiten de openingstijden. Ons telefoonnummer is (0162) 67 98 00. Via een keuzemenu komt u uit bij de juiste onderhoudspartij. 

4. Mijn woning staat op de verkooplijst. Wordt mijn woning dan wel verduurzaamd? 
Nee, als uw woning op de verkooplijst staat, betekent dit dat uw woning verkocht wordt als u de huur opzegt. In principe gaan we de woning dan niet verduurzamen. Wel blijft Woonvizier verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, zolang dat niet onder het besluit kleine herstellingen valt. Kleine herstellingen zijn namelijk uw eigen verantwoordelijkheid. Lees er meer over op de pagina onderhoud of op deze website van de overheid. Lees ook eens de folder We doen het samen: alles over onderhoud.

Valt het onderhoud onder de verantwoordelijkheid van Woonvizier? Dan kunt u een reparatie aanvragen via het dit aanvraagformulier reparaties . Tijdens onze openingstijden kunt u ons ook bellen, bij spoed ook buiten de openingstijden. Ons telefoonnummer is (0162) 67 98 00. Via een keuzemenu komt u uit bij de juiste onderhoudspartij. 

Terug naar overzicht van alle veel gestelde vragen