Ga naar de inhoud
Betalingsproblemen

Bij Woonvizier betaalt u de huur vooruit zoals u weet. Dat doen wij door middel van automatische incasso. Wij schrijven dan iedere maand automatisch de huur van uw rekening af. Dat doen wij op de eerste dag van de maand. In deze tijden van hoge prijzen, is het niet ondenkbaar dat u soms moeite heeft om de huur te betalen. Staat er aan het einde van de maand of op de eerste dag van de nieuwe maand niet genoeg geld op uw rekening? Dan kunnen wij de huur niet afschrijven. Als dat een keer gebeurt, is dat niet zo heel erg. Maar laat dit meteen aan ons weten!

Horen wij niets van u en is uw betaling niet bij ons binnen op de eerste dag van de maand? Dan ontstaat een betalingsachterstand. U bent dan te laat met het betalen van de huur. Als het de eerste keer is dat u de huur niet op tijd betaalt, neemt Woonvizier de volgende stappen:

 1. Herinnering
  U ontvangt eerst een herinnering om te betalen. Het bedrijf Mind2Pay verstuurt voor ons de herinneringen. U wordt gebeld of u ontvangt een brief, een SMS of een e-mail van Mind2pay. Wordt u gebeld? Dan hoort u een belrobot en u wordt gebeld door een 088-nummer. Mind2pay werkt met betaallinks zodat u meteen via online betalen de huur aan Woonvizier kunt overmaken. Lukt dat even niet? Dan is dit het moment om Woonvizier om hulp te vragen.

 2. Woonvizier belt of komt langs
  Komt er geen reactie op de herinnering(en) om te betalen en vraagt u ons niet om hulp? Dan bellen wij u zelf of komen wij bij u langs. Wij vragen dan natuurlijk om de huur alsnog te betalen. Ook vragen we waarom u nog niet hebt gereageerd en nog niet hebt betaald. Wij begrijpen dat er soms redenen zijn waardoor het lastig is om de huur betalen. Misschien kunnen wij u daarbij helpen. Wij denken graag met u mee maar u moet wel zelf de eerste stap nemen en om hulp vragen. 

  Als wij met u in gesprek gaan over de huurachterstand is één van de mogelijkheden om een betaalafspraak met ons te maken. Wij stellen hieraan wel een aantal voorwaarden. Maar als u zich houdt aan de betaalafspraak kunt u de betaalachterstand langzaam wegwerken. Een kleine achterstand kan anders snel oplopen tot grote schulden. 

 3. Incassobureau
  Krijgen wij geen contact met u, betaalt u de huur nog steeds niet of houdt u zich niet aan de betaalafspraak? Dan geven wij de betalingsachterstand uit handen aan het incassobureau. Zij brengen de wettelijke rente en incassokosten bij u in rekening. Het incassobureau geeft u eerst nog de kans om de achterstand met de extra kosten te betalen. Dit is uw laatste kans om hoge juridische kosten te voorkomen. Ook als het incassobureau al is ingeschakeld, zijn er dus nog voldoende mogelijkheden om samen een oplossing te vinden.

 4. Juridische stappen
  Loopt de achterstand van de huurbetaling op en horen wij niets van u? Dan vragen wij de deurwaarder na 3 maanden om bij u langs te gaan. U ontvangt van de deurwaarder een dagvaarding. Dat betekent dat wij de rechter vragen om u uit de woning te zetten. De deurwaarder vraagt aan de rechter een vonnis om het huurcontract te ontbinden en de woning te ontruimen.                        

Woonvizier probeert altijd om een juridische procedure te voorkomen. De kosten hiervan zijn vaak veel hoger dan uw huurachterstand. Daarom kunt u bij iedere genoemde stap de huur (+ de eventuele extra kosten) alsnog aan Woonvizier betalen of met ons afspraken maken om de achterstand langzaam weg te werken. Samen met u willen wij er alles aan doen om te voorkomen dat u de woning kwijtraakt. In de meeste gevallen lukt dat gelukkig ook. Daarom is het zo belangrijk dat u meteen aan de bel trekt bij Woonvizier als u de huur niet op tijd kunt betalen. Dan hoeft het echt niet zover te komen. 


Betalingsproblemen voorkomen


Heeft u vaker moeite met het betalen van de huur? En heeft u daarom de huur misschien al vaker niet op tijd betaald? Dan is het belangrijk om hulp te zoeken en Woonvizier te informeren. Wij denken graag met u mee maar u moet wel zelf de eerste stap nemen. Dus merkt u dat u steeds minder geld overhoudt aan het einde van de maand? Bedenk dan dat dit het juiste moment is om in actie te komen.

Ook kunt u zelf eens nagaan hoe u geld kunt besparen. Maakt u wel gebruik van de tegemoetkomingen die de overheid biedt? Heeft u misschien abonnementen waarvan u niet eens weet dat u die nog had? Klik hier voor een overzicht van diverse acties die u zelf kunt nemen om betalingsproblemen te voorkomen. 


Vragen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice of stuur een e-mail sturen naar info@woonvizier.net. Wij helpen u graag!