Ga naar de inhoud
Huur opzeggen

De huur van uw woning of parkeerplaats moet u opzeggen via de website per e-mail of brief opzeggen. Houd bij de opzegging rekening met de voorwaarden zoals de opzegtermijn. Op deze pagina leest u er alles over.  


Hoe zeg ik de huur op?
  • via de formulieren bovenaan deze pagina; 
  • via Mijn Woonvizier. Op uw persoonlijke pagina zijn al uw persoonlijke gegevens al voor u ingevuld; 
  • kom langs op ons kantoor in Made. Klik hier voor onze openingstijden of maak een afspraak.   

Opzegtermijn

U kunt de huur van uw woning of parkeerplaats op iedere dag van de maand opzeggen. Houd hierbij rekening met de minimale opzegtermijn van één maand. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld op 18 augustus wilt verhuizen, dan moet u uiterlijk op 18 juli de huur opzeggen. U kunt de huur natuurlijk ook eerder opzeggen. Dit kan handig zijn want hoe eerder u de huur opzegt, hoe eerder wij op zoek kunnen gaan naar een nieuwe bewoner. En hoe sneller de nieuwe bewoner bekend is, hoe eerder u afspraken met die nieuwe bewoner kunt maken over bijvoorbeeld zaken die u ter overname aanbiedt zoals de vloerbedekking of gordijnen. 


Inspectie en sleutels

U ontvangt altijd van ons een bevestiging van de huuropzegging per post op uw woonadres. In deze brief treft u ook de data en tijdstippen aan voor de twee inspecties. De eerste inspectie proberen wij binnen één week na ontvangst van uw huuropzegging in te plannen. Onze opzichter komt dan bij u langs en bespreekt met u wat er nog in de woning moet gebeuren voordat u de sleutels inlevert. Tijdens de tweede inspectie of eindinspectie kijkt de opzichter of alle werkzaamheden van de eerste inspectie zijn uitgevoerd. Ook is dit het moment om de sleutels in te leveren. De sleutels kunt u dus niet opsturen of afgeven op kantoor.


Overname

Tijdens de eerste inspectie kijkt de opzichter met u welke zaken een eventuele nieuwe bewoner zou kunnen overnemen van u. Zoals bijvoorbeeld een laminaatvloer of gordijnen. Als deze zaken in goede staat zijn en er geen gevolgen zijn voor de verhuurbaarheid van de woning mag u dit soort zaken ter overname aanbieden aan de nieuwe bewoner.

Wij vragen u vriendelijk om mogelijk toekomstige bewoners de kans te geven om de woning te bekijken. De nieuwe huurder zal met u contact opnemen voor het maken van een afspraak. Op uw verzoek kan de nieuwe bewoner altijd de aanbiedingsbrief van Woonvizier laten zien, waaruit blijkt dat hij/zij het aanbod voor de woning heeft gekregen.

Overname is een zaak tussen u en de nieuwe bewoner. Woonvizier speelt hierin geen rol. Wel stellen we als voorwaarde dat u en de nieuwe bewoner samen een overnameformulier invullen. Dit voorkomt onduidelijkheden en zorgt ervoor dat voor alle partijen helder is welke zaken overgenomen worden en dus achter kunnen blijven in de woning. Het formulier geeft u bij de eindinspectie mee aan de opzichter.

In sommige gevallen neemt Woonvizier een door u zelf aangebrachte voorziening (ZAV) over. Soms krijgt u daar een vergoeding voor. De opzichter kan u daar tijdens de eerste inspectie meer over vertellen.


Eindafrekening

Binnen 4 weken nadat u de woning heeft verlaten, krijgt u van ons de eindafrekening. Hiermee sluiten wij het huurcontract definitief af. Teveel of te weinig betaalde kosten worden via de afrekening met u verrekend.


Niet vergeten!

U bent zelf verantwoordelijk voor het opzeggen/ verhuizen van uw contracten bij de energieleverancier, het waterbedrijf en de leverancier van internet en tv. Zorg u dit op tijd regelt, dan heeft u ook op uw nieuwe adres meteen weer gas, elektra, water, telefoon en andere diensten zoals bijvoorbeeld internet. Dit moet u hebben opgezegd voordat u de woning verlaat en voordat u de sleutels inlevert. Vergeet ook niet om uw adreswijziging tijdig door te geven aan de gemeente.


Meer informatie

Meer informatie over de huur opzeggen vindt u in de folder Zeg tijdig de huur op - Alles over verhuizen.

     Meteen naar: