Ga naar de inhoud

Onze dienstverlening is erop gericht om u een prettig thuisgevoel te geven. Gelukkig lukt dat ook in de meeste gevallen. Toch kan het voorkomen dat u dit niet zo ervaart. Voelt u zich niet gehoord door een medewerker van Woonvizier? Bent u niet tevreden over het onderhoud aan uw woning of vindt u dat een reparatie niet goed is uitgevoerd? Dan horen wij dat graag van u! 

Het is belangrijk dat u de klachtenprocedure volgt als u niet tevreden bent over Woonvizier. Dit betekent dat u de volgende 3 stappen volgt:  

  • Stap 1. Informeer Woonvizier via een e-mail of brief over uw ontevredenheid.
  • Stap 2. Nog steeds niet tevreden? Dan kunt u een officiële klacht indienen bij de directeur-bestuurder van Woonvizier.
  • Stap 3. Blijft u ontevreden? Dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillenadviescommissie.

We lichten deze stappen hieronder toe. 

Stap 1. Informeer Woonvizier over uw ontevredenheid

Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Laat dit dan altijd aan ons weten. Want alleen dan kunnen wij er iets aan doen! Informeer Woonvizier via een e-mail of brief over uw ontevredenheid. Gebruik hiervoor ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@woonvizier.net. Stuurt u liever een brief? Ook dat kan. Onderstaand ons adres. U ontvangt binnen 2 weken een reactie.

Woonvizier
Middelmeede 40
4921 BZ  MADE


Stap 2. Officiële klacht indienen bij Woonvizier           

Bent u niet tevreden met onze reactie of ontvangt u binnen 2 weken geen reactie van ons? Dan kunt u een officiële klacht indienen bij de directeur-bestuurder van Woonvizier. Gebruik hiervoor het klachtenformulier. Dit formulier vindt u ook in Mijn Woonvizier. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier of een e-mail sturen naar info@woonvizier.net.                                      

Geef in ieder geval aan met welke medewerker van Woonvizier u hierover eerder contact heeft gehad. Wij kijken dan hoe uw klacht is ontstaan en samen met u proberen wij om uw klacht op te lossen. Wilt u het klachtenformulier liever op papier invullen? Vraag dan het klachtenformulier aan bij onze klantenservice. Heeft u een officiële klacht ingediend? Dan ontvangt u binnen 2 weken een reactie op uw klacht.

Stap 3. Geschil indienen bij de Geschillenadviescommissie

Is uw klacht niet binnen 6 weken na het indienen van de klacht opgelost of kunt u het niet eens worden met Woonvizier over een mogelijke oplossing? Dan spreken we niet meer van een klacht maar van een geschil. U kunt het geschil voorleggen aan de onafhankelijke Geschillenadviescommissie.


Andere mogelijkheden

Als u vindt dat Woonvizier uw klacht niet oplost, kunt u ook terecht bij de Huurcommissie. 

Huurcommissie

De Huurcommissie is een onpartijdige organisatie die meningsverschillen tussen huurders en verhuurders helpt oplossen of daarover een officiële uitspraak doet.

Wanneer kunt u terecht bij de Huurcommissie? Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de door de verhuurder voorgestelde huurverhoging of als u het niet eens bent met huurverhoging na een woningverbetering. Op de website van de Huurcommissie vindt u een volledig overzicht van situaties waarin u de Huurcommissie om hulp kunt vragen en hoe u bezwaar kunt maken als u het ergens niet mee eens bent. Bent u het niet eens met de uitspraak van de Huurcommissie? Dan kunt u een uitspraak van de kantonrechter vragen. Ook om onderhoud af te dwingen, moet u de kantonrechter om een uitspraak vragen. Klik hier voor de pagina van de Rijksoverheid over wanneer u naar de Huurcommissie of naar de rechter kunt stappen. 

Gemeentelijk meldpunt

Sinds 1 juli 2023 is er de Wet Goed verhuurderschap. Vanwege het tekort aan woningen komen ongewenste verhuurpraktijken namelijk steeds vaker voor. De overheid wil dit met deze wet voorkomen. In deze wet staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Houdt een verhuurder zich niet aan deze regels? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. 

Bij het meldpunt kunt u bijvoorbeeld terecht met klachten of vragen en vermoedens van discriminatie, intimidatie of als een verhuurder de huur­over­een­komst of andere afspraken niet schrif­te­lijk wil vastleg­gen. Ook kan bij het meldpunt om advies gevraagd worden, bijvoorbeeld over de gang naar de Huurcommissie. Op basis van de binnengekomen meldingen kunnen gemeenten nader onderzoek doen en daar waar nodig overgaan tot handhaving. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Drimmelen en de website van de gemeente Moerdijk. Wij willen u erop wijzen dat huurders van Woonvizier altijd eerst bovenstaande klachtenprocedure moeten volgen. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de Huurcommissie kunt u terecht op www.huurcommissie.nl > huurders > sociale huurwoning. Kijk ook eens op www.rijksoverheid.nl. Op deze pagina van de Rijksoverheid vindt u alles over een woning huren. Voor u is de informatie over sociale huurwoningen van belang. Vragen over onze klachtenprocedure kunt u stellen aan onze klantenservice