Onderhoud
Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Goed onderhoud aan uw woning is nodig om de woning in goede staat te houden, voor u en voor eventuele toekomstige bewoners. Het onderhoud van uw woning is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van u als bewoner en Woonvizier.


Reparaties

Gaat er iets kapot in of aan de woning of heeft u een storing? Dan kunt u een aanvraag doen voor een reparatie. Ga hiervoor naar Mijn Woonvizier. Maak een account aan of log in op uw persoonlijke pagina en vraag de reparatie meteen aan! Sommige zaken repareren wij, andere dingen moet u zelf repareren. 
Klik hier voor meer informatie over reparaties.

 

Groot onderhoud

Het groot onderhoud van uw woning is de verantwoordelijkheid van Woonvizier. Een groot deel van deze onderhoudswerkzaamheden plannen we het jaar ervoor in. Dit deel van het onderhoud aan uw woning noemen we dan ook planmatig onderhoud. 

Het grootste deel van de huur die u betaalt, geven we uit aan het groot onderhoud van onze woningen. Verschillende bedrijven en aannemers voeren deze werkzaamheden voor ons uit. Zij maken hiervoor zelf een planning. Als uw woning of uw appartementencomplex aan de beurt is, ontvangt u vooraf een brief van het betreffende bedrijf of aannemer. Daarin wordt de datum genoemd waarop de werkzaamheden starten.

Klik hier voor het overzicht van de werkzaamheden die voor 2022 op de planning staan.


Klein dagelijks onderhoud

Als bewoner bent u verantwoordelijk voor het klein dagelijks onderhoud van uw woning. Ook bent u als bewoner zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin, balkon en achterpad.

Wat valt daar eigenlijk onder, klein dagelijks onderhoud? Daar valt bijvoorbeeld het schoonhouden van de woning onder en het onderhoud van de tuin. En wist u dat u als bewoner ook kleine zaken die kapot gaan in huis, zelf moet repareren? Bijvoorbeeld een kapotte lichtschakelaar, kapotte scharnieren of kapotte raam- en deurkrukken. Daarnaast zijn er ook zaken die u moet schoonhouden, zoals de gootsteen. Ook het ontstoppen van de gootsteen valt onder klein, dagelijks onderhoud. En gaat er per ongeluk een raam kapot? Dan bent u verantwoordelijk voor het vervangen van de ruit. Voor sommige woningen hebben wij een collectieve glasverzekering afgesloten. Als u hierbij bent aangesloten, kunt u de glasschade aan ons melden. U bent hiervoor verzekerd als u hiervoor servicekosten betaalt. Dit kunt u zien in Mijn Woonvizier bij Huursamenstelling. Kijk ook eens naar onze onderhoudstips.

Service abonnement

Voor het klein dagelijks onderhoud kunt u bij Woonvizier een service abonnement afsluiten. Kleine reparaties die u eigenlijk zelf zou moeten doen, voeren wij dan voor u uit tegen een kleine, maandelijkse vergoeding. Klik hier voor meer informatie over en het aanvragen van het service abonnement.

Tuinen, balkons en achterpaden

In de wet is opgenomen dat u als huurder, volgens het zogenaamde Besluit Kleine Herstellingen, verplicht bent om uw tuin te onderhouden. Tuinen, balkons, erfscheidingen en achterpaden of brandgangen moeten een verzorgde indruk maken. Omdat een slecht onderhouden tuin en rommel op het achterpad vaak zorgt voor ergernis in de buurt, vragen wij u om uw tuin, balkon en achterpad de nodige aandacht te geven.  

Zelf klussen

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw woning. Daarom kunt u uw woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. Wel gelden er een aantal regels waar u zich aan moet houden tijdens het klussen. Ook heeft u bij grotere klussen toestemming van Woonvizier nodig. Daarnaast maken we vooraf met u afspraken over het onderhoud van de door u zelf aangebrachte voorziening (ZAV) en wat ermee gebeurt als u gaat verhuizen. Informeer daarom altijd voordat u met de klus begint naar de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over zelf klussen in huis. 

Folder

Wij kunnen ons voorstellen dat het soms niet helemaal duidelijk is wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is. In de folder We doen het samen, alles over onderhoud vindt u een handig overzicht wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud. Staat een bepaald type onderhoud niet in de folder? Neem dan contact op met onze klantenservice.