Nieuws

Woonvizier, Woonbelang en gemeente: “Focus op sociale huurwoningen”

Woonvizier, Woonbelang en gemeente: “Focus op sociale huurwoningen”

06 februari 2020

“Een stap in de goede richting voor huurders van sociale huurwoningen,” zo betitelt Henk Dudok van Huurdersvereniging Woonbelang de vernieuwing van de prestatieafspraken. Dit document beschrijft de acties die de bouw van sociale huurwoningen in de gemeente Drimmelen versnellen. Woningcorporatie Woonvizier, gemeente Drimmelen en huurdersvereniging Woonbelang plaatsten hier hun handtekening onder.

Levensloopbestendig
Eén van de afspraken is dat Woonvizier tot en met 2021, 150 nieuwe sociale huurwoningen bouwt. Behalve sociale woningbouw zijn ook de afspraken vernieuwd over onder andere ‘scheefwonen’, energie en duurzaamheid. Ook is afgesproken dat huurders mogelijkheden krijgen om zelf aanpassingen in hun sociale huurwoning aan te laten brengen als ze daardoor langer in hun woning kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld een toilet op de eerste verdieping. 

Eindspurt
Wethouder Jan-Willem Stoop (ruimtelijke ordening): “Vanaf 2017 zijn er 40 sociale huurwoningen en 24 zorgeenheden gerealiseerd, in 2020 verwachten we met zo’n vijftien woningen een kleine toevoeging, maar de eindspurt wordt in 2021  ingezet met minimaal 68 woningen. Woonvizier heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de Ganshoek met een fantastisch resultaat. Ook op het gebied van wonen en zorg kijken we welke kansen we kunnen benutten om te voorkomen dat er mensen tussen de wal en schip raken door gewijzigde landelijke regelgeving.”

Vorderingen
Officieel heet het document het Addendum Prestatieafspraken 2019. Het beschrijft de vorderingen over en aanvullingen op de Prestatieafspraken uit 2017. Naast huurdersvoorzitter Henk Dudok ondertekenden ook de bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels en wethouder Jan-Willem Stoop. Dit gebeurde in de voormalige pastorie/muziekschool aan de Zuid

Lees meer
Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe

Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe

19 december 2019

Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe
Vandaag ondertekenden bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels en directeur van Zwaluwe Bouw, Michiel Koert een overeenkomst voor de ontwikkeling van zeven levensloopbestendige en duurzame woningen. De woningen zijn ruim opgezet en bestaan uit drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer, woonkamer en badkamer zijn op de begane grond gevestigd.

Najaar 2020 opgeleverd
Dit betekent niet dat de woningen alleen voor senioren bedoeld zijn, ook een gezin met twee kinderen kan hierin terecht. De vier bestaande huurwoningen zijn afgelopen zomer gesloopt. In afwachting van de bestemmingsplanprocedure en afgifte van de onherroepelijke omgevingsvergunning is de start van de bouw begin 2020 gepland. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2020 worden opgeleverd. 

Interesse?
Schrijf u in op de website van Klik voor Wonen en houdt de tipberichten in de gaten. 

 

Lees meer
December editie Open Vizier & fijne feestdagen

December editie Open Vizier & fijne feestdagen

19 december 2019

De december editie van de Open Vizier is weer uit en ligt binnenkort op uw deurmat. Een bijzondere, extra dikke, feestelijke uitgave! We luiden een feestelijk jaar in; een jaar waarin we op allerlei manieren stilstaan bij 100 jaar Volkshuisvesting
in onze gemeente Drimmelen. We noemen dit feestjaar ‘100 jaar Thuiskomen’ omdat we niet alleen willen voorzien in een huis, maar vooral willen zorgen voor een thuis voor huurders.

Tevredenheidheid huurder stijgt
Lees verder in ons nieuwe bewonersblad hoe wij het komende jaar u op verschillende manieren tegen gaan komen en over ons koersplan. Maar ook hoe de tevredenheid van de huurder stijgt, vervolg van het verduurzamingsproject en over de bouw van nieuwe woningen op de plek van de Olmhof.

Fijne feestdagen
Namens alle collega’s van Woonvizier wensen wij u en uw dierbaren mooie feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 

Lees meer
Expeditie van klantgericht naar klantgezicht

Expeditie van klantgericht naar klantgezicht

17 december 2019

Werknemers van Woonvizier zijn voor het maken van een nieuw ondernemingsplan op expeditie in de gemeente Drimmelen en Moerdijk. Ook de huurdersvereniging gaat mee naar diverse activiteiten.

Van klantgericht naar klantgezicht
Deze  expeditie gaat over "Van Klantgericht naar Klantgezicht" gestuurd door de expeditieleiders Mirjam Dries en Leo de Ruiter. Woonvizier heeft te maken met diverse klanten, met deze expeditie willen we onderzoeken wat de klant van Woonvizier verwacht. 

Op de koffie bij de bewoners in Terheijden
Woonvizier is donderdagavond 12 december met aan aantal collega's op de koffie geweest bij de bewoners van Polderstraat 1 in Terheijden. We werden hartelijk ontvangen en natuurlijk hadden we wat lekkers meegenomen. Het was een leuke avond. 

Lees meer
Start verbouwing oude Pastorie/Muziekschool

Start verbouwing oude Pastorie/Muziekschool

12 december 2019

Woonvizier en Zwaluwe Bouw zijn inmiddels gestart met de verbouwing van de “oude Pastorie / muziekschool” aan de Zuideindsestraat in Made. Vandaag hebben wij een kijkje mogen nemen in het pand en hebben we kennis gemaakt met de bouwers. Er worden acht appartementen, variërend in grootte, gerealiseerd voor alleenstaanden en urgenten uit de gemeente Drimmelen. 

Verhuur van de appartementen
We zijn benieuwd naar het eindresultaat en wie er straks een fijn plekje vindt om te gaan wonen! 
Voor meer informatie over de voorwaarden en verhuur van deze appartementen stuur een mail naar Erna ten Haaf: eth@woonvizier.net of bel naar 0162-679821.

Lees meer
pagina 1 van 12