Nieuws

Het coronavirus: hoe gaat Woonvizier daarmee om?

Het coronavirus: hoe gaat Woonvizier daarmee om?

13 maart 2020
Het zal u niet ontgaan zijn: de hele wereld is in de ban van het coronavirus. Ook Woonvizier treft maatregelen, niet alleen voor onszelf maar ook in het belang van onze klanten. Vandaar dat we de volgende maatregelen nemen, voorlopig t/m maandag 6 april of tot nader order.
Lees meer
Parkeerplaatsen te huur

Parkeerplaatsen te huur

12 maart 2020

Woningstichting Woonvizier heeft twee parkeerplaatsen te huur in de parkeergarage onder het Gezondheidscentrum wat is gelegen aan de Prinsenpolderstraat in Made.

Huurprijs
De huurprijs van een parkeerplaats is € 62,00 per maand.

Interesse
Heeft u interesse om een parkeerplaats te huren of wilt u meer informatie over de parkeerplaatsen? 
Neem dan contact op met afdeling Wonen van Woonvizier.
Telefoonnummer: 0162 - 679821.

Lees meer
Woonvizier, Woonbelang en gemeente: “Focus op sociale huurwoningen”

Woonvizier, Woonbelang en gemeente: “Focus op sociale huurwoningen”

06 februari 2020

“Een stap in de goede richting voor huurders van sociale huurwoningen,” zo betitelt Henk Dudok van Huurdersvereniging Woonbelang de vernieuwing van de prestatieafspraken. Dit document beschrijft de acties die de bouw van sociale huurwoningen in de gemeente Drimmelen versnellen. Woningcorporatie Woonvizier, gemeente Drimmelen en huurdersvereniging Woonbelang plaatsten hier hun handtekening onder.

Levensloopbestendig
Eén van de afspraken is dat Woonvizier tot en met 2021, 150 nieuwe sociale huurwoningen bouwt. Behalve sociale woningbouw zijn ook de afspraken vernieuwd over onder andere ‘scheefwonen’, energie en duurzaamheid. Ook is afgesproken dat huurders mogelijkheden krijgen om zelf aanpassingen in hun sociale huurwoning aan te laten brengen als ze daardoor langer in hun woning kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld een toilet op de eerste verdieping. 

Eindspurt
Wethouder Jan-Willem Stoop (ruimtelijke ordening): “Vanaf 2017 zijn er 40 sociale huurwoningen en 24 zorgeenheden gerealiseerd, in 2020 verwachten we met zo’n vijftien woningen een kleine toevoeging, maar de eindspurt wordt in 2021  ingezet met minimaal 68 woningen. Woonvizier heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld geïnvesteerd in de Ganshoek met een fantastisch resultaat. Ook op het gebied van wonen en zorg kijken we welke kansen we kunnen benutten om te voorkomen dat er mensen tussen de wal en schip raken door gewijzigde landelijke regelgeving.”

Vorderingen
Officieel heet het document het Addendum Prestatieafspraken 2019. Het beschrijft de vorderingen over en aanvullingen op de Prestatieafspraken uit 2017. Naast huurdersvoorzitter Henk Dudok ondertekenden ook de bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels en wethouder Jan-Willem Stoop. Dit gebeurde in de voormalige pastorie/muziekschool aan de Zuid

Lees meer
Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe

Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe

19 december 2019

Woonvizier en Zwaluwe Bouw ondertekenen contract Olmhof Lage Zwaluwe
Vandaag ondertekenden bestuurder van Woonvizier, Ellen van Beijsterveldt-Niels en directeur van Zwaluwe Bouw, Michiel Koert een overeenkomst voor de ontwikkeling van zeven levensloopbestendige en duurzame woningen. De woningen zijn ruim opgezet en bestaan uit drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer, woonkamer en badkamer zijn op de begane grond gevestigd.

Najaar 2020 opgeleverd
Dit betekent niet dat de woningen alleen voor senioren bedoeld zijn, ook een gezin met twee kinderen kan hierin terecht. De vier bestaande huurwoningen zijn afgelopen zomer gesloopt. In afwachting van de bestemmingsplanprocedure en afgifte van de onherroepelijke omgevingsvergunning is de start van de bouw begin 2020 gepland. De verwachting is dat de woningen in het najaar van 2020 worden opgeleverd. 

Interesse?
Schrijf u in op de website van Klik voor Wonen en houdt de tipberichten in de gaten. 

 

Lees meer
December editie Open Vizier & fijne feestdagen

December editie Open Vizier & fijne feestdagen

19 december 2019

De december editie van de Open Vizier is weer uit en ligt binnenkort op uw deurmat. Een bijzondere, extra dikke, feestelijke uitgave! We luiden een feestelijk jaar in; een jaar waarin we op allerlei manieren stilstaan bij 100 jaar Volkshuisvesting
in onze gemeente Drimmelen. We noemen dit feestjaar ‘100 jaar Thuiskomen’ omdat we niet alleen willen voorzien in een huis, maar vooral willen zorgen voor een thuis voor huurders.

Tevredenheidheid huurder stijgt
Lees verder in ons nieuwe bewonersblad hoe wij het komende jaar u op verschillende manieren tegen gaan komen en over ons koersplan. Maar ook hoe de tevredenheid van de huurder stijgt, vervolg van het verduurzamingsproject en over de bouw van nieuwe woningen op de plek van de Olmhof.

Fijne feestdagen
Namens alle collega’s van Woonvizier wensen wij u en uw dierbaren mooie feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 

Lees meer
pagina 1 van 13