Ga naar de inhoud

Er zijn veel mensen op zoek naar woonruimte. Bijvoorbeeld mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, een faillissement hebben gehad, starters of mensen die net gescheiden zijn. Aan de andere kant zijn er best veel mensen met lege kamers in huis. Maar volgens het huurcontract mogen huurders deze kamers niet verhuren. 

Onder de Pannen

Het maatschappelijke initiatief ‘Onder de Pannen’ van Stichting de Herberg in Breda brengt deze twee groepen mensen in de regio samen. Dit leidt tot tijdelijke opvang voor mensen in woningnood en extra bijverdiensten voor huurders. Bekijk ook eens dit filmpje over hoe de mensen dit zelf ervaren. U krijgt dan meteen een beter beeld van wat 'Onder de Pannen' inhoudt. 

Onderverhuur

Woonvizier steunt het idee om mensen in dit soort situaties tijdelijk op te vangen. Vooral nu de wachtrij voor een sociale huurwoning zo lang is. Daarom maakt Woonvizier eenmalig een uitzondering op het verbod op onderverhuur. Deze uitzondering is tijdelijk en geldt alleen voor dit project 'Onder de pannen' zolang het project duurt. Wel zijn er voor beide partijen, zowel huurder als verhuurder, voorwaarden aan verbonden. En een kamer verhuren verloopt altijd via Stichting De Herberg. Zij regelen de match, het huurcontract en de huurbetaling. Het is niet de bedoeling dat huurders zelf een kamer gaan verhuren. Dan is sprake van woonfraude met alle gevolgen van dien. 

Voorwaarden

Stichting de Herberg stelt een aantal voorwaarden aan de mensen die tijdelijk woonruimte zoeken (huurders) en aan de mensen die tijdelijk een kamer in huis willen aanbieden (verhuurders). Voor bewoners van Woonvizier gelden de volgende voorwaarden: 

  • u heeft minimaal 1 slaapkamer over en uw woning bestaat uit minimaal 3 kamers;
  • de slaapkamer is minimaal 12 maanden beschikbaar;
  • er is op uw adres geen sprake van overlast en/of fraude;
  • de huurder moet zich bij de gemeente kunnen inschrijven op uw adres;
  • de verhuurder is geen eerste of tweede graads familie van de huurder.

Het huurcontract van 'Onder de Panne' is voor 1 jaar. Een volledig overzicht van de voorwaarden vindt u op de website van Stichting de Herberg.

Meer informatie 

Huurt u een woning van Woonvizier en voldoet u aan de voorwaarden? Of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Stichting de Herberg via onderdepannen@stichtingdeherberg.nl of bel de stichting op telefoonnummer (076) 7857 358. Belangrijk om te weten: mensen met een verslaving of psychisch probleem zijn uitgesloten van deelname aan dit project. En als bewoner van Woonvizier ontvangt u een vergoeding voor de ruimte die u ter beschikking stelt. Stichting de Herberg betaalt deze vergoeding maandelijks aan u. Meer informatie kunt u krijgen via Stichting de Herberg