Ga naar de inhoud
Werkzaamheden in de Markstraat

Er staan graafmachines, lopen werklui rond en er wordt gewerkt. Vanaf komende week ziet de locatie aan de Markstraat, grenzend aan het Puzzelbad in Terheijden, er heel anders uit. In een week tijd ontstaat een volledig nieuw woonhofje. Nu worden de voorbereidingen getroffen, dinsdag 30 april start aannemer Barli BV uit Uden in de vroege ochtend met het plaatsen van de woningen.  

Bijzondere woningen 

Het bijzondere aan deze woningen is dat deze al zo goed als klaar zijn als ze door de bouwer geplaatst worden. De woningen zijn volledig in de fabriek gemaakt en worden volgende week met grote vrachtwagens over de weg vervoerd. Hiervoor is een compleet transportplan opgesteld. Aangekomen in de Markstraat in Terheijden worden de woningen met een grote kraan in 2 delen vanaf de vrachtwagen op de plaats van bestemming neergezet.  

In totaal worden 16 duurzaam verplaatsbare, sociale huurwoningen, die volledig van hout zijn gebouwd, op deze locatie neergezet. Elke woning heeft 2 slaapkamers en de woningen zijn bijna energie neutraal. Dat betekent dat ze zo goed als zelfvoorzienend zijn wat energie betreft. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners in juli al intrekken in deze bijzondere woningen. De woningen blijven minimaal 10 jaar op de locatie aan de Markstraat in Terheijden staan. We streven ernaar om de woningen ook na deze periode op dezelfde locatie te verhuren.   

Wat gaat er precies gebeuren? 

  • Deze en volgende week wordt het terrein aan de Markstraat in Terheijden door GJ Infra klaar gemaakt voor de plaatsing van de woningen.  
  • Op vrijdag 26 en maandag 29 april plaatst Barli eerst de bergingen. Op beide dagen geldt in de Markstraat een parkeerverbod. 
  • Van 30 april tot en met 2 mei plaatst Barli de 16 woningen.  De hele Markstraat wordt in deze periode afgesloten voor verkeer en er geldt een parkeerverbod.  
  • Aansluitend heeft de aannemer nog ongeveer 2 maanden nodig om de woningen van binnen en buiten verder af te werken.  
  • Ook wordt aansluitend het terrein woonrijp gemaakt. Dat wil zeggen dat de bestrating wordt aangebracht en de overige inrichting wordt gerealiseerd. 

Uiteraard is het mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Het is dan ook best een flinke ‘operatie’. Wel vragen wij u om, in het kader van ieders veiligheid, de aanwijzingen van de werkmensen op te volgen. 

Bedankt! 
Wij zijn ons ervan bewust dat een dergelijk plan een flinke impact heeft op de omgeving. De direct omwonenden ondervinden hiervan de meeste overlast. Een braakliggend terrein verandert in korte tijd in een kleine woonwijk. We willen daarom iedereen bedanken voor het begrip en het geduld tijdens de werkzaamheden. We hopen dat u en de nieuwe bewoners prettig samen kunnen wonen in en rondom dit bijzondere project! 

Vragen?  
Heeft u nog vragen over dit project?  Neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice. Wij helpen u graag!