Ga naar de inhoud
Zoeken en reageren

Heeft u zich ingeschreven bij Klik voor Wonen? Dan kan uw zoektocht naar een woning beginnen. In het filmpje hiernaast leggen wij u uit welke stappen u doorloopt als u een woning zoekt en waar u terecht kunt als u vragen heeft. Klik hier om meteen een woning te zoeken. U gaat dan naar de website van Klik voor Wonen. 


Zoekprofiel

Om uw zoektocht makkelijker te maken, kunt u een zoekprofiel aanmaken. In uw zoekprofiel kunt u aangeven wat voor woning u zoekt en in welke plaat(sen) u wilt wonen. U ontvangt dan (tip)berichten als wij een woning aanbieden die aan uw zoekprofiel voldoet. Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een persoonlijk zoekprofiel. U gaat dan naar de website van Klik voor Wonen. 


Reageren op een woning

In het filmpje hiernaast leggen wij u uit hoe u kunt reageren op een woning. U kunt alleen reageren op woningen, die passen bij uw inkomen en de grootte van uw huishouden. Dat heeft te maken met de wet 'Passend Toewijzen'. Op 'Mijn Klik voor Wonen’ vindt u de knop 'Passend aanbod’. Als u daarop klikt, ziet u de woningen waarop u mag reageren én die voldoen aan uw woonwensen.

Heeft u gereageerd op een woning en bent u de eerste kandidaat in de wachtrij? Dan ontvang u een e-mail met instructies van Woonvizier of 1 van de andere woningcorporaties. Laat binnen 24 uur weten of u de woning wilt bezichtigen. Dat doet u door in te loggen op de website van Klik voor Wonen. Daar vindt u de aangeboden woning. Reageert u niet op tijd? Dan vervalt de aanbieding aan u en maakt de volgende kandidaat in de wachtrij kans op de woning.


Hoeveel kans maakt u op een woning?

Op de website van Klik voor Wonen worden woningen op verschillende manieren aangeboden. Bij de advertentie ziet u op basis van welk model de volgorde van reacties wordt bepaald en hoeveel kans u maakt op de woning. Wij leggen de verschillende modellen kort aan u uit. Bekijk ook het filmpje 'Woning toewijzen' hiernaast. 

Inschrijfduur
Bij dit model bepaalt de inschrijfduur wie de meeste kans maakt op de woning. Hierbij geldt: hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op de woning. 

Loting
Bij dit model heeft elke woningzoekende die reageert evenveel kans op de woning. Het maakt bij dit model niet uit hoe lang u staat ingeschreven.

Eerste reageerder
Bij dit model geldt: wie als eerste reageert en voldoet aan de voorwaarden krijgt de woning aangeboden. Dit model wordt vooral gebruikt voor garages/ parkeerplaatsen en de duurdere huurwoningen in de vrije sector. 


Nieuwsbrief 'Klik voor Wonen'

Voor woningzoekenden brengt Klik voor Wonen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit; Nieuwsklik. Klik hier om u aan te melden voor deze nieuwsbrief of klik hieronder op de laatste versies van de nieuwsbrief met tips en nieuws voor woningzoekenden. 

 

Meteen naar:


Filmpje 'Woning zoeken'
Filmpje 'Woning zoeken'


Filmpje 'Reageren op een woning'
Filmpje 'Reageren op een woning'