Huurwoningen

Als u een woning zoekt in de gemeente Drimmelen of in het dorp Moerdijk vindt u op deze pagina de belangrijkste informatie.

Een nieuwe website voor Klik voor Wonen

Wist u al dat de website van Klik voor Wonen wordt vernieuwd?. De nieuwe website is duidelijker, overzichtelijker en makkelijker in gebruik. Vooral omdat u deze voortaan ook op uw smartphone en tablet kunt raadplegen. Nog een voordeel is dat inschrijven en verlengen goedkoper is geworden. Op dinsdag 14 maart gaat de vernieuwde website live!

Website tijdelijk niet beschikbaar

Klik voor Wonen gaat al uw gegevens van de huidige Klik voor Wonen website verhuizen naar de nieuwe site. Daarom is Klik voor Wonen vanaf maandag 6 maart tijdelijk uit de lucht. U kunt dan even niet op woningen reageren. Vanaf dinsdag 14 maart kunt u de nieuwe website bezoeken en direct op zoek naar een woning die bij u past. Wilt u meer informatie? Bekijk dan onderstaand filmpje door op het beeld of de link eronder te klikken.

https://www.youtube.com/watch?v=SBxD2_bqvfo

Heeft u nog vragen?

Het is goed om te weten dat u straks heel veel informatie kunt vinden in de kennisbank van de nieuwe Klik voor Wonen website. Ook krijgen alle woningzoekenden een mail of brief met meer instructies. Met vragen kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt ook een e-mail sturen naar  info@klikvoorwonen.nl.

Hoe vindt u een passende huurwoning?

Vanaf 25 januari 2016 is Woonvizier aangesloten bij het regionale woonruimteverdelingssyteem Klik voor Wonen.

Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband van verschillende woning-corporaties. Op www.klikvoorwonen.nl vindt u niet alleen het woningaanbod van  Woonvizier maar ook van de wooncorporaties AlleeWonen, Woonkwartier,  Laurentius, WonenBreburg Breda, Woningstichting Etten-Leur, WSG en Mooiland West-Brabant.

Om voor een woning in aanmerking te komen, moet u als woningzoekende ingeschreven staan. Daarna kunt u reageren op een vrijkomende woning. Vrijkomende woningen worden dagelijks geadverteerd de website Klik voor Wonen

Wat is nieuw vanaf 1 januari 2017?

Vanaf 1 januari 2016 zijn de wettelijke regels voor passend toewijzen van kracht. Dit betekent dat u gezamelijk huishoudinkomen bepalend is voor welke woning u in aanmerking komt. Zoekt u een woning en heeft u op basis van uw inkomen recht op huurtoeslag, dan gelden er regels voor de maximale huurprijs van woningen waar u op kan reageren. Bent u jonger dan 23 jaar en bestaat uw huishouden uit één of twee personen  dan kunt u reageren op woningen met een huur tot € 419,74. Bestaat uw huishouden uit één of twee personen boven de 23 jaar dan kunt u alleen nog reageren op woningen met een huur tot € 592,55. Bent u met drie personen of meer, één-oudergezinnen vallen hier ook onder, dan kunt u reageren op woningen met een huurprijs tot € 635,05. Wanneer u reageert op een duurdere woning dan moeten wij helaas de aanbieding intrekken. Om teleurstellingen te voorkomen moet u uw actuele inkomensgegevens straks opvoeren bij uw inschrijving.