Huurwoningen

Als u een woning zoekt in de gemeente Drimmelen of in het dorp Moerdijk vindt u op deze pagina de belangrijkste informatie.

Website Klik voor Wonen

Hoe vindt u een passende huurwoning?

Vanaf 25 januari 2016 is Woonvizier aangesloten bij het regionale woonruimteverdelingssyteem Klik voor Wonen.

Klik voor Wonen is een regionaal samenwerkingsverband van verschillende woning-corporaties. Op www.klikvoorwonen.nl vindt u niet alleen het regionale woningaanbod van Woonvizier maar van de diverse woningcorporaties.

Om voor een woning in aanmerking te komen, moet u als woningzoekende ingeschreven staan. Daarna kunt u reageren op een vrijkomende woning. Vrijkomende woningen worden dagelijks geadverteerd de website Klik voor Wonen

Wat is nieuw vanaf 1 januari 2018?

Vanaf 1 januari 2016 zijn de wettelijke regels voor passend toewijzen van kracht. Dit betekent dat u gezamelijk huishoudinkomen bepalend is voor welke woning u in aanmerking komt. Zoekt u een woning en heeft u op basis van uw inkomen recht op huurtoeslag, dan gelden er regels voor de maximale huurprijs van woningen waar u op kan reageren. 

Bent u jonger dan 23 jaar en bestaat uw huishouden uit één of twee personen  dan kunt u reageren op woningen met een huur tot € 442,46 (prijspeil 2021).
Bestaat uw huishouden uit één of twee personen boven de 23 jaar dan kunt u alleen nog reageren op woningen met een huur tot € 633,25 (prijspeil 2021).
Bent u met drie personen of meer, één-oudergezinnen vallen hier ook onder, dan kunt u reageren op woningen met een huurprijs tot € 678,66 (prijspeil 2021).

Wanneer u reageert op een duurdere woning dan moeten wij helaas de aanbieding intrekken. Om teleurstellingen te voorkomen moet u uw actuele inkomensgegevens straks opvoeren bij uw inschrijving.

Gebruikershandleiding Klik voor Wonen

Klik hier voor de gebruikershandleiding over Klik voor Wonen.

Heeft u nog vragen?

Het is goed om te weten dat u heel veel informatie kunt vinden in de kennisbank van de Klik voor Wonen website. Met vragen kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt ook een e-mail sturen naar  info@klikvoorwonen.nl.