Veelgestelde vragen

 

Heeft u een vraag? Op onze website proberen we zo volledig mogelijke informatie te geven, Hieronder hebben wij een aantal veel gestelde vragen voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet bij, en kunt u de informatie ook niet vinden op onze website, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over huurbetaling

Mijn huur wordt op de 1e van de maand afgeschreven, mag dit ook later?

Nee, later afschrijven is in principe niet mogelijk. De huur wordt altijd op de 1e van de maand afgeschreven. Is dit echt niet mogelijk, maar wilt u toch via automatische incasso betalen, dan kunnen wij in overleg met u kijken of er een andere oplossing mogelijk is.

Ik kan mij huur niet betalen, wat nu?

Neem direct contact met ons op. Wij kunnen uw situatie samen bespreken en afspraken maken op welke manier u de achterstand kan inlopen. Wacht niet te lang, hoe hoger de achterstand oploopt hoe lastiger het is om het weer in te lopen. Ook geven wij, wanneer u niet reageert of zich niet aan gemaakte afspraken houdt, uw vordering in handen van de deurwaarder. U krijgt dan te maken met extra kosten. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning.

Mijn huurachterstand is overgedragen aan de deurwaarder, wat nu?

Als de huurachterstand in handen van de deurwaarder is gegeven, dient u alle vragen over uw huurachterstand aan de deurwaarder te stellen. Ook kunt u met de deurwaarder een afbetalingsregeling afspreken. De contactgegevens van onze deurwaarder zijn: Rosmalen Gerechtsdeurwaarder Stadionstraat 26-28 4845 NG Breda Telefoon: 076-5433399 e-mail: incasso@rosmalendeurw.nl