Reparatieverzoek

 

Wisseling in onderhoudspartijen
Woonvizier werkt samen met bedrijven die bij u aan huis komen voor het uitvoeren van werkzaamheden.
Omdat er wat wisselingen zijn geweest en we gemerkt hebben dat u daar vragen over heeft, zetten we de wijzigingen hieronder voor u op een rijtje. Zo kunt u altijd controleren of het nieuwe bedrijf inderdaad in opdracht van Woonvizier bij u langskomt.

  oude partij gewijzigd per nieuwe partij
Lift onderhoud KONE 1 januari 2021 Sky Lift
Glasherstel Kavelaars 1 januari 2021 Martens Glas
CV onderhoud Kasto service 1 maart 2021 Saman Groep

Heeft u een storing? Neem dan contact op met Woonvizier! Ook na kantooruren en in het weekend belt u ons algemene nummer (0162) 67 98 00. Via het keuzemenu komt u vanzelf uit bij de juiste partij.

Serviceabonnement
Als u een serviceabonnement heeft, zijn sommige kosten van klein dagelijks onderhoud van uw woning voor rekening van Woonvizier. Zoals bijvoorbeeld een rioolverstopping. Heeft u geen serviceabonnement? Dan komen deze kosten voor  rekening van u als huurder. In de folder 'We doen het samen: alles over onderhoud' vindt u een overzicht welke onderhoudswerkzaamheden voor uw rekening zijn, welke voor rekening van Wooonvizier en welke werkzaamheden onder het serviceabonnement vallen. Klik hier voor meer informatie over ons serviceabonnement.

Aanmelden
Om u aan te melden voor het serviceabonnement kunt u bellen met onze klantenservice op telefoonnummer (0162) 67 98 00 of een e-mail sturen naar info@woonvizier.net.

Storingen of reparatieverzoeken melden
Heeft u een storing of wilt u een reparatieverzoek melden? Stuur dan een e-mail naar info@woonvizier.net of bel met de medewerkers van onze klantenservice via telefoonnummer (0162) 67 98 00. Uiteraard kunt u uw reparatieverzoek ook  maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij ons op kantoor doorgeven.

Storingen en reparatieverzoeken buiten kantooruren
Heeft u een storing buiten kantooruren of in het weekend die direct verholpen moet worden en niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Bel dan naar ons algemene telefoonnummer (0162) 67 98 00. U wordt dan via een keuzemenu doorverbonden naar de dienstdoende monteurs.

Voorbeelden van spoedeisende klachten zijn:een breuk in de waterleiding, een gaslekkage en een elektriciteit storing;

  • een storing aan uw centrale verwarmingsinstallatie;
  • wanneer u glasschade hebt en u bent via ons verzekerd;
  • een verstopping van de buitenriolering. Wanneer u bij ons een serviceabonnement hebt dan kunt u ook bellen voor een verstopping in de woning in bijvoorbeeld toilet of keuken.

Welke informatie hebben wij nodig?
- Wat is uw naam, adres en en telefoonnummer?
- Wat is er aan de hand?
- Gaat het om een reparatie in uw eigen woning of in de algemene ruimte van een woongebouw?
- In welke ruimte?